spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
16-mai-2024

Lectura, comoară pentru suflet! Un concurs inedit desfășurat la Huși vrea să îi convingă pe elevi să descopere bucuria cititului

- Advertisement -

LĂUDABIL… Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși se află în această perioadă într-o efervescență educațională deosebită! Toată săptămâna a fost dedicată unui eveniment de anvergură și anume Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a, iar mâine, 6 aprilie, Colegiul va găzdui și un concurs local dedicat lecturii, nu la fel de amplu, dar cu siguranță la fel de plăcut și de intens pentru elevii cărora li se adresează. Este vorba despre concursul de lectură „Citești și câștigi”, aflat deja la cea de-a doua ediție.

„Am citit într-o zi o carte și toată viața mea s-a schimbat”, este motto-ul inspirat, pe care profesoara de Limba și Literatura Română, Stela Enache Ghiță, l-a ales pentru această competiție a elevilor care au descoperit bucuria cititului. „Cărțile sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri din viața noastră, iar cei care le citesc sunt cei mai frumoși oameni! În același timp, este important de știut faptul că lectura este esențială pentru minte, inimă și suflet, deoarece ne ajută să fim mai inteligenți, să ne dezvoltăm personalitatea și imaginația, să ne îmbogățim nivelul de cultură generală și să fim mai pregătiți pentru a putea da piept cu rigorile și cu dificultățile vieții. Mulțumim sponsorilor concursului ”Citești și câștigi!”, a transmis profesoara Stela Enache Ghiță, inițiatoarea acestei activități extrem de utile pentru buna formare a copiilor, în anii de școală. Concursul de lectură își va desemna în aceeași zi câștigătorii fazei  municipale. Concurenții însă vor avea de trecut prin două probe, proba scrisă, cu întrebări din operele pe care le-au avut de citit, și, respectiv, proba orală, cu prezentarea unei cărți favorite. Cei mai buni vor fi premiați, într-o atmosferă deosebită, în amfiteatrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși, organizator al evenimentului, alături de Biblioteca Municipală „Mihai Ralea”. Interesant este că această activitate cu un conținut atât de frumos și de educativ și-a extins mesajul și la o școală din mediul rural, mai exact Școala Gimnazială „Ioan Dănilă” din Ghermănești, devenită parteneri în acest proiect numit expresiv „Călători în lumea cuvântului”. Din oraș, școlile care au îmbrățișat ideea activități dedicate lecturii sunt Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Anastasie Panu” și Școala Gimanzială „Ion Creangă”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.