3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Legalizarea consumului de canabis în scop medicinal, discutată în Parlament

- Advertisement -

Legalizarea canabisului în scop medicinal în România revine în discuție în Parlament, la mai bine de un an în care un proiect de lege a fost inițiat. Acest aspect este dezbătut astăzi în Camera Deputaților.

Legalizarea consumului de canabis în scop medicinal, discutată în Parlament. Conform jurnaliștilor DIGI24, pacienții cu boli cronice în faza terminală ar avea acces în premieră, în România, la calmante pe bază de canabis. Canabisul ar fi folosit strict în scop medicinal, iar proiectul de lege este dezbătut astăzi în Camera Deputaților.Proiectul de lege a fost depus în anul 2019 în Parlament, după ce a pornit de la inițiativă civică, o petiție lansată de o tânără a cărei mamă a murit de cancer. Petiția a reușit să adune 20.000 de semnături. Inițiativa legislativă a fost asumată de doi deputați PSD și de un deputat USR și semnat de alți 100 de parlamentari.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat și a ajuns la Camera Deputaților unde astăzi va fi discutat într-una din comisiile de specialitate. Pentru a fi adoptat trebuie să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaților și să primească un vot favorabil.

Legalizarea consumului de canabis în scop medicinal, discutată în Parlament. Conform proiectului de lege, canabisul ar urma să fie administrat doar în scop medicinal, sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare….https://www.romaniatv.net/legalizarea-consumului-de-canabis-in-scop-medicinal-discutata-in-parlament_5220783.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.