23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Legat de calorifer si bãtut cu bocancii, chiar în sediul Politiei Municipale! (VIDEO)

- Advertisement -

SECURITATEA ÎNCÃ EXISTÃ!

BESTII…Un vasluian a fost încãtusat si lovit cu sãlbãticie de jandarmi, pânã ce a fãcut pe el! Scenele violente s-au petrecut sub privirile copiilor!

REVOLTÃTOR… Un vasluian a fost desfigurat de patru jandarmi aflati în misiune, duminicã seara, la o sesizare primitã din Zona Industrialã, la blocurile ANL. Oamenii legii l-au lovit cu pumnii si bocancii pe Marius Savin, chiar în sediul Politiei Municipale, pânã ce omul nu s-a mai putut abtine de fricã si s-a scãpat pe el. Chiar dacã mirosea îngrozitor a nevoi fiziologice, omul a fost tinut legat de calorifer si chiar lovit cu capul de acesta, pentru cã jandarmii voiau sã se rãzbune pe el, pentru motive închipuite (cu câtiva ani în urmã, bãrbatul iesea în stradã la Pungesti, pentru a protesta împotriva brutalitãtilor jandarmilor, cei care bãteau localnicii anti-Chevron). „M-au bãtut, m-au desfigurat. Cred cã au venit toti jandarmii din Vaslui, în timp ce eram legat de calorifer, si îsi bãteau joc de mine. Mã loveau si strigau unul la celãlalt sã tragã în asa fel încât sã nu lase urme. Voi scoate certificat medico-legal si voi demonstra cã a fost un abuz îngrozitor al Jandarmeriei Române, m-au maltratat asa cum nu credeam cã se poate întâmpla în România”, ne-a spus vasluianul, plin de vânãtãi si de sânge de la loviturile încasate. Culmea, în timp ce era legat de calorifer cu cãtuse, în sediul Politiei Municipale a apãrut un jandarm despre care ziarul nostru a scris, atunci când a lovit un arbitru din liga judeteanã, de loc din Vãleni. Nervos, jandarmul respectiv l-a înjurat si i-a spus sã iasã afarã, ca sã îl calce în picioare!

Gest incalificabil al Jandarmeriei din Vaslui, care se comportã precum vechea Securitate, lovind fãrã milã si torturând persoanele retinute. Este cazul lui Marius Savin, un vasluian care lucreazã de câtiva ani în Belgia, pentru a-si termina o casã în zona Industrialã, vizavi de blocurile ANL. Omul s-a întors în tarã sâmbãtã, dupã aproape opt luni de când nu-si vãzuse familia. Duminicã, în prezenta celor doi copilasi si a sotiei, Marius a fãcut un grãtar în curte, la care a invitat si pe unul dintre cei care încã mai lucreazã la finisarea casei, pentru detalii. Spre searã, pe când stãtea linistit în curtea casei sale, de la douã case distantã s-a pornit prãpãdul. O familie, Raclariu, extrem de violentã si recalcitrantã din zonã, a dat muzica în boxe la maxim. „Nu mã mai puteam întelege cu nevasta si cu copiii, atât de tare era muzica datã. Cred cã era cam 7 jumãtate seara, când am sunat prima datã. Când am vãzut cã nu mai apar, am tot sunat la 112, cerând ajutor. Cred cã am dat vreo sapte apeluri, dar nu venea nimeni de la Politie. La un moment dat, cred cã era 8 si 10 (20.10, n.r.), a apãrut o masinã de la Jandarmerie, cu patru jandarmi. Acestia au mers la casa familiei Raclariu, spunând cã au fost reclamati pentru muzica datã la maxim. M-am dus si eu la vecinul respectiv, spunând cã am chemat Jandarmeria, pentru cã nu se mai putea sta, cu muzica lui. M-a înjurat vecinul, mi-a spus sã iau mâna de pe gardul sãu, iar jandarmii mi-au cerut sã merg la mine acasã. La un moment dat, au venit la mine, eram în fata portii, iar eu le-am spus cã nu înteleg de ce au venit asa de târziu, pentru cã la Pungesti au intervenit foarte repede, când era vorba de Chevron. Le-am cerut sã se legitimeze, ca sã stiu cu cine stau de vorbã, iar unul dintre ei mi-a spus ironic: „Uitã-te pe uniformã, scrie numele meu aici, ce crezi, cã am luat bluza de la Goscom?”. Am încercat sã discut cu doi jandarmi, când a venit al treilea, nervos, care m-a împins cu podul palmelor, sã cad pe spate. În acel moment, temându-mã cã mã voi lovi cu capul de bordurã si rãmân copiii fãrã tatã, m-am prins de el, l-am prins de uniformã. Au tãbãrât în momentul acela toti patru pe mine, mi-au dat cu spray lacrimogen si m-au lovit, punându-mi cãtusele la spate, ca la ultimul infractor”, spune bãrbatul. Nu stia ce calvar îl asteaptã din partea malacilor de la Jandarmerie si ce va îndura, culmea, tocmai în sediul Politiei Municipale, în urmãtoarele ore.

L-au stâlcit în Loganul de la Jandarmerie, în timp ce stãtea cu fata pe banchetã

În timp ce era brutalizat si lovit pentru a i se pune cãtusele, vasluianul a încercat sã riposteze si l-a muscat pe un jandarm de mânã, ca un instinct de autoapãrare. În acel moment s-a dezlãntuit iadul, spune Marius Savin. „Nici nu stiu câte lovituri am primit. Auzeam cum îmi plângeau copiii, nevasta tipa, strigau si oamenii de la blocuri sã mã lase în pace, însã unul dintre jandarmi le-a strigat: „Vreti s-o pãtiti si voi? Stati acolo si nu vã amestecati!”. Ametit si orbit de sprayul lacrimogen, lovit peste tot, cei patru jandarmi m-au prins de mâini si de picioare si m-au bãgat în Loganul cu care veniserã, întins pe bancheta din spate, cu fata în jos. Nu mai puteam respira, însã doi dintre ei s-au urcat pe mine si au început sã sarã pe mine, pe plãmâni si pe coloanã, în timp ce mã duceau într-un loc necunoscut. Auzeam doar sirena si simteam loviturile lor, întins cu fata în jos, pe banchetã. Îmi strigau: „Sclavule care esti, îti arãtãm noi acum cine suntem. Noi nu plecãm afarã ca tine, sclavule, noi avem salarii mari în tarã, o sã vezi tu ce pãtesti unde te ducem acum”. Sãreau pe mine, de parcã doreau sã mã omoare, în timp ce mã duceau în oras. Am coborât la Politia Municipalã, m-au dus în camera de asteptare, unde unul sau mai multi dintre ei, nu mai tin minte, au început sã mã loveascã dureros de tare cu bocancii, pe unde mai apucau. Eram legat de calorifer, cu mâinile la spate, si m-au bãtut atât de tare, încât mi-am fãcut nevoile mari pe mine, vã spun sincer. De fricã, de durere. Unul dintre ei a spus ceva de genul „Vezi, poate moare”, însã ceilalti au spus: „Nu moare, dã-l în p…a mea, cã nu are nimic. Vedeti sã nu-i lãsati semne, bateti-l bine. Nu-i dati în fatã! Nu-i dati în fatã!”. Vã repet, totul se întâmpla în sediul Politiei municipale, era si un politist pe acolo, ofiter de serviciu, cred, care a venit la un moment dat sã mã mângâie ironic pe fatã, dupã ce fusesem lovit cu bocancii”, sustine Marius Savin.

Un ofiter de serviciu de la Politia municipalã a vãzut bãtaia, dar a tãcut mâlc

Ore întregi a durat supliciul vasluianul, tinut încãtusat de caloriferul Politiei Municipale, în ciuda tuturor legilor care reglementeazã modul în care se fac retinerile în România. Pentru jandarmii din Vaslui, în complicitate cu prietenii lor politisti, nu existã legi, doar pumni si bastoane. „M-au tinut asa, legat cu cãtuse, pânã la ora 3 si jumãtate dimineata. I-am rugat pe domnii de la politie, murdar si plin de sânge, sã-mi dea un pahar cu apã, cum stãteam pe jos, legat de calorifer. Mi-au spus cã nu au pahare si cã nu sunt chelnerii mei, asa cã nu voi primi apã. Cred cã au venit multi jandarmi în noaptea aceea, toti mã înjurau si mã fãceau în tot felul. Tin minte cã, la un moment dat, a apãrut un jandarm înalt si bine fãcut, pe care îl stiam cã este din Vãleni (este vorba de subofiterul Cristi Filibiu, cel despre care ziarul nostru a scris cã a bãtut un arbitru pe terenul de fotbal, în liga a IV-a, însã Smântânã si sefii sãi nu i-au fãcut nimic, n.r.). A strigat la mine: „Mãi p…dã, esti smecher? Mã dezbrac de hainele astea si te scot afarã, te bat de te nenorocesc”. Îi tot rugam sã-mi lase cãtusele mai largi, însã îsi bãteau joc de mine si veneau si le strângeau mai tare, îmi dãdeau lacrimile de durere. Pe la miezul noptii, unul dintre ei s-a îndurat si mi-a pus cãtusele în fatã, stând pe jos lângã calorifer. Tin minte cã unul dintre cei care m-au luat de acasã m-a lovit cu capul de calorifer, de era sã lesin. Le-am spus cã am dreptul la un telefon, cã este dreptul meu, însã mi-au spus cã nu am niciun drept si cã nu mã lasã sã sun pe nimeni. Ore întregi, sotia si copilasii mei nu au stiut nimic de mine. Când a venit sotia la Politie, i-am spus sã meargã la ziar, sã povesteascã despre bãtaia pe care o iau în politie. Atunci, unul dintre jandarmi a strigat: „Aaa, chemi presa? Nu te mai lãsãm sã faci nimic, gata, nu ai dreptul la nimic”. Spre dimineatã, mi-au scos cãtusele si mi-au spus sã plec acasã”, mai spune vasluianul. În timpul în care se întâmplau aceste atrocitãti demne de bãtãile Securitãtii, jandarmii spuneau cã nu vor avea ce sã le facã persoana brutalizatã, pe motiv cã nu are filmãri sau alte probe care sã-l sustinã.

Marius Savin a mers la UPU si la Medicinã legalã, plin de vânãtãi

Ieri dimineatã, plângând si tremurând de durere, Marius Savin a intrat în redactie, spunând cã nu se poate aseza pe scaun, din cauza loviturilor primite din partea jandarmilor. Omul a mers la Spitalul Judetean, pentru a vedea câte coaste are fracturate, solicitând interventia Medicinei Legale. În acest timp, jandarmii cãlãi au mers si ei la spital, sustinând cã au fost loviti si muscati de Savin, pentru a-i deschide acestuia dosar de ultraj. O situatie incredibilã, care demonstreazã cã tupeul jandarmilor din Vaslui nu are limite. Incidentul de duminicã seara a avut mai multi martori, la blocurile ANL din jur, oameni care au asistat la scenele petrecute, cu brutalitatea jandarmilor. Am încercat sã discutãm cu unii dintre ei. Oamenii, speriati de faptul cã stau de vorbã cu jurnalistii, au acceptat sã ne spunã ce au vãzut. În soaptã si atenti sã nu fie vãzuti sau auziti de membrii familiei de scandalagii, pe nume Raclariu, cei care taie cai în curtea casei, fãrã nici jenã!, martorii povestesc ce s-a întâmplat, de fapt, duminicã seara. Varianta lor contrazice flagrant ceea ce sustin jandarmii. „Ne este fricã sã spunem pentru cã totul se poate întoarce împotriva noastrã. Am mai fãcut reclamatii si sesizãri fatã de acesti oameni, dar niciodatã nu s-a întâmplat nimic. Cât despre scandalul de duminicã, ce pot sã vã spun?! Jandarmii au venit porniti sã tragã la rãspundere pe cel care a sunat la 112. Au trecut pe lângã casa celui care avea muzica datã la maxim si a venit direct la tânãrul acesta. L-au legitimat si, la un moment dat, acesta a fãcut un pas cãtre jandarmi. Acela a fost momentul când au tãbãrât pe el, l-au pus jos, l-au lovit si i-au pus cãtusele pe mâini. O femeie a strigat la ei cã este un abuz ceea ce fac, dar nu le-a pãsat. Au continuat sã-l loveascã, l-au încãtusat si apoi l-au bãgat în masinã”, spune o martorã la bãtaia încasatã de bãrbat. Mai mult, martorii povestesc cã, dupã plecarea fortelor de ordine, cei reclamati cã au dat muzica prea tare au trecut la amenintãri la adresa acestora. „Spuneau cã, dacã are cinvea curaj sã deschidã gura, îi taie gâtul. Cei de pe aici îi cred în stare si de asa ceva”, spun, speriati, câtiva martori. Câtã vreme DSVSA refuzã sã ia mãsuri si se face cã nu vede capetele de cai retezate în spatele casei familiei Raclariu sau intestine de animale, de la animale sacrificate în mod barbar, putem crede cã este vorba de o complicitate între organele statului, pentru a-i proteja pe acesti recalcitranti, care amenintã cu moartea pe oricine li se împotriveste.

Comunicatul Jandarmeriei: brutele îmbrãcate în uniforme au fost, de fapt, victime!

Conform comunicatului de presã emis de cãtre Inspectoratul pentru Jandarmi Vaslui, în cursul zilei de ieri, în toatã aceastã poveste patrula de jandarmi este victima lui Savin, si nu invers. Astfel cã întregul scandal a ajuns pe masa procurorilor, cei care fac acum cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ultraj. Iatã ce spune comunicatul jandarmilor vasluieni: „În jurul orelor 20.11, echipajul de interventie schimbul II, de pe raza municipiului Vaslui, s-a deplasat la un apel 112 pe strada Metalurgiei, unde numitul S.M. venit în concediu din Olanda, a sesizat faptul cã la o casã de lângã bloc este tulburatã ordinea si linistea publicã prin muzicã la intensitate mare. Ajunsi la fata locului, echipajul de interventie l-a identificat pe numitul R.C. (e vorba de Cristinel Raclariu, n.r.), persoana care asculta muzicã la intensitate mare, acestuia i s-a pus în vedere sã dea muzica mai încet, totodatã aducându-i-se la cunostintã prevederile legii 61/1991, privind normele de convietuire socialã. La fata locului a venit si apelantul S.M., care, fiind sub influenta bãuturilor alcoolice, a solicitat echipajului de jandarmi sã ia mãsuri de sanctionare fatã de numitul R.C., cã altfel va lua el. Jandarmii au trecut la legitimarea persoanelor, moment în care numitul S.M. a devenit agresiv verbal, atât cu persoanele de fatã, cât si cu patrula de jandarmi, motiv pentru care i s-a pus în vedere sã se linisteascã, altfel se vor lua mãsuri legale împotriva sa. În continuare, S.M. le-a adresat injurii si amenintãri subofiterilor jandarmi. Din acest motiv, acestia au procedat la încãtusarea sa, moment în care acesta a muscat de mâini si lovit cu picioarele lucrãtorii jandarmi. Cel în cauzã a fost condus la sediul politiei municipiului Vaslui, unde a continuat sã aducã injurii si amenintãri jandarmilor din cadrul patrulei de interventie. A fost înstiintat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, cu privire la infractiunea de ultraj sesizatã de cãtre subofiterii jandarmi, care a dispus ca lucrãtorii de politie din cadrul Biroului Investigatii Criminale Vaslui sã efectueze cercetãri, urmând ca dosarul de cercetare penalã sã fie înaintat cu propunerea de declinare a competentei Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui”, se aratã în comunicatul IJJ Vaslui. Adicã, vezi Doamne!, jandarmii cei mielusei au fost înjurati si muscati, nu au reactionat în niciun fel, pentru cã au dorit ca Savin sã ajungã dupã gratii pentru ultraj. Ne întrebãm: pânã unde poate merge minciuna jandarmilor cãlãi de la Vaslui, cei care au împrumutat metodele sinistrei Securitãti, mai ales cã provin tocmai din aceste structuri? Solicitãm oficial demiterea din Jandarmerie a celor care au bãtut în ultimul hal acest cetãtean si declansarea unei anchete oficiale, care sã elucideze toatã situatia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.