spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

Legea offshore a fost adoptată de plenul Senatului. Pas mare spre independenţa energetică de Rusia

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Legea offshore a trecut de Senat, în ciuda scandalului provocat de parlamentarii AUR care au susţinut că este o „lege antinaţională”.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii offshore, care reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât în perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime, stabilind că statul român va avea drept de preempţiune la achiziţia gazelor naturale.

Guvernul speră ca prin adoptarea acestei legi să scape de dependenţa de gazul rusesc. Proiectul de legii offshore a fost adoptat cu 91 de voturi „pentru” şi 13 „contra”.

În cadrul şedinţei, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat că prin modificarea actualei legi se vor debloca investiţiile din Marea Neagră şi vor fi accelerate investiţiile în onshore-ul de adâncime, se va asigura securitatea în aprovizionare a ţării în caz de criză energetică, iar România va putea deveni şi furnizor de securitate energetică regională, după ce va produce mai mult decât va consuma…https://www.romaniatv.net/legea-offshore-a-fost-adoptata-de-plenul-senatului_6474218.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.