24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

Legea porcului: Se interzice deţinerea scroafelor în gospodărie şi hrănirea porcilor cu resturi alimentare. Amenzi de până la 18.000 de lei

Senatul a aprobat recent Legea porcului, care prevede, printre altele, o serie de reguli pentru crescătorii de porci, inclusiv cei care cresc maximum 5 porci în gospodărie. Proiectul a fost deja trimis spre aprobare Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Astfel în forma adoptată de Senat la data de 22 noiembrie se menţionează obligaţiile crescătorilor de porcine. Astfel, crescătorii au obligaţia:   – de a solicita înregistrarea exploataţiei în Sistemul Naţional de Identificare şi înregistrare a Animalelor;  – de a solicita identificarea porcinelor si inregistrarea acestora în Baza Naţională de Date, componentă a Sistemului Naţional de Identificare şi înregistrare a Animalelor, precum şi toate mişcările şi evenimentele la care sunt supuse animalele, conform prevederilor sanitar-veterinare în vigoare.  – respectării cerinţei de a achiziţiona porcine vii numai dacă sunt identificate conform cerinţelor legale în vigoare şi dacă sunt însoţite de documentele prevăzute de legislaţia în vigoare.  – să solicite înregistrarea în Baza Naţională de Date, a porcinelor cumpărate, în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Citeste mai mult: adev.ro/r3di5b

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here