31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Legile educaţiei, salarizării şi cea a bugetului, analizate astăzi de CCR

Soarta mai multor legi importante va fi tranşată astăzi de judecătorii Curţii Constituţionale. Este vorba despre Legea educaţiei, Legea bugetului de stat pe anul 2011, cele două legi ale salarizării şi Legea de aprobare a ordonanţei privind creditele populaţiei.

O parte dintre documentele aflate astăzi în atenţia judecătorilor Curţii Constituţionale sunt esenţiale pentru ca România să primească următoarea tranşă de la FMI. Este vorba despre Legea bugetului de stat pe anul 2011 şi Legile salarizării.

În condiţiile în care judecătorii Curţii Constituţionale acceptă sesizările de neconstituţionalitate nu vom avea buget pentru anul viitor, iar salariile bugetarilor vor reveni la valoarea pe care o aveau înaintea reducerilor operate în această vară. În acest caz, au avertizat oficialii, România va face rost de bani de pe pieţele externe la costuri mult mai mari. Dacă sesizarea privind legile salarizării va fi respinsă, salariile bugetarilor vor creşte doar cu 15%.

Tot azi, Curtea Constitutională urmează să soluţioneze şi sesizarile PNL, PSD şi PC, precum şi pe cea a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, referitoare la Legea Educaţiei, după ce a amânat luarea unei decizii săptămâna trecută.

A mai rămas şi o restanţă, probabil pentru anul viitor. PDL a contestat la Curte validarea membrilor CSM, la o zi după ce aceştia au fost avizaţi de Senat.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here