Let’s do it, Vaslui!

Curatenie in toata tara intr-o singura zi!

PROIECT ECO… Un amplu program de ecologizare urmeazã sã demareze în România, acesta fiind unul dintre cele mai ample proiecte nationale de implicare socialã. “Let’s Do It, România!” este un proiect ce presupune curãtirea de deseuri a arealelor ale tãrii într-o singurã zi, respectiv în ziua de 25 septembrie. La Vaslui voluntarii se vor aduna în fata Casei de Culturã, iar la Bârlad, la Scoala nr. 9 “Manolache Costache Epureanu”. În total, în judetul Vaslui, sunt peste 500 de voluntari înscrisi la aceastã amplã actiune de ecologizare a tãrii.

Proiectul “Let’s do it” a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia si Lituania (2009), Portugalia si Slovenia (martie 2010). Echipa de coordonare judeteanã “Let’s do it România” sustine cã obiectivele principale sunt curãtarea teritoriului României de deseurile aruncate necorespunzãtor în ecosistemele naturale si prevenirea reaparitiei acestora, lucrãri care au fost solicitate României si de Uniunea Europeanã, prin intermediul Comisiei Europene. “În organizare sunt implicate pânã în acest moment 17 ONG-uri, 11 autoritãti centrale si locale, o serie de persoane publice si cel mai important, cetãtenii. Avem sustinerea Ministerului Mediului si al Pãdurilor, care implicã structurile sale din teritoriu – Garda Nationalã de Mediu, Agentia Nationalã pentru Protectia Mediului si Administratia Nationalã «Apele Române», cu structurile subordonate – si a Ministerului Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sporturilor”, afirmã reprezentantii proiectului. Si la nivelul judetului Vaslui a fost constituitã o echipã de coordonare pentru a implementa acest proiect, prin care se propune curãtarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale tãrii, într-o singurã zi. Ziua cea mare, când voluntarii din toatã tara vor iesi într-un sincron sã facã curãtenie, va fi mâine, 25 septembrie. Echipa de coordonare din judetul Vaslui si-a fãcut treaba cu prisosintã, pânã acum responsabilii de proiect anuntând cã s-au înscris în baza de date peste de 500 de voluntari. Vor fi curãtate zone din imediata apropiere a oraselor Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti, dar si perimetre de pe raza mai multor comune.

‘‘Am intrat în linie dreaptã. Am încercat sã ne pregãtim cât mai bine cu putintã si sperãm ca în ziua de sâmbãtã, împreunã cu voluntarii pe care îi avem sã ducem la bun sfârsit acest proiect ambitios. Majoritatea voluntarilor sunt elevi, ceea ce este îmbucurãtor deoarece scopul principal al proiectului este cel de a educa si de a constientiza populatia asupra problemelor de mediu.’’, a declarat Ioan Cretu, unul dintre membrii echipei de conducere.

Judetul Vaslui are peste 500 de voluntari

“În prezent, în judetul Vaslui sunt 55 de echipe înscrise pentru Curãtenia Nationalã, ceea ce înseamnã aproximativ 200 de voluntari, plus alte grupuri de voluntari care ne-au solicitat cã vor sã particepe la actiune, desi nu s-au înscris pe site. Sperãm ca, împreunã, sã reusim sã curãtãm cele 63 de mormane identificate pe raza judetului, în etapa de cartare. Voluntarii din municipiul Bârlad, se vor întâlni sâmbãtã, 25 septembrie, ora 8.00, la punctul de înregistrare de la Scoala Generalã nr. 9, uniti de o singurã cauzã: România. Multumim Asociatiei “Myosotis”, Clubului Oliver, Scolii Generale nr. 9 “Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Primãriei municipiului Bârlad, doamnei consilier prof. Gabriela Placintã si tuturor voluntarilor înscrisi în acest proiect. Pe 25 septembrie, fiecare dintre noi poate sã îsi aducã contributia pentru o Românie mai curata. Tu ce faci pe 25? “ a precizat Mihaela Veres – coordonator judetean voluntari din judetul Vaslui.
5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ