spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Let’s Do it, Vaslui! Iată ce zone vor fi curățate de gunoaie

- Advertisement -

CURĂȚENIE… Vasluienii sunt invitați să se alăture celei mai mari mișcări civice de pe Glob: „World Cleanup Day” (n.r. Ziua de Curățenie Națională), un proiect marca „Let’s Do It! World”. Pe 16 septembrie, aceștia pot ajuta la curățarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale județului. Cei care vor să participe trebuie să se înscrie pe site-ul proiectului letsdoitromania.ro. În municipiul Vaslui, vor participa reprezentanți ai Agenției de Protecția Mediului, ai Direcției Generale de Asistență Șocială și Potecția Copilului și peste 900 de elevi și cadre didactice din liceele și școlile vasluiene. Aceștia se vor întâlni sâmbătă, la ora 09:00, la Sala Sporturilor din Vaslui, iar de acolo vor pleca către punctele de curățenie: str. Paiu, Aleea Hulubăț, pârtia de săniuș Bahnari, zona lacurilor Delea și str. Ioan Adam cu străzile adiacente (cartierul Filaturii). “Societățile Financiar Urban SRL și Goscom SA Vaslui vor prelua sacii cu deșeurile colectate selectiv în urma acestei activități, încheind, astfel, ciclul de igienizare din cadrul acțiunii “Let’s do it, România!” 2023”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Vaslui.

Anul acesta s-au înscris în campania națională “Let’s Do It, Romania!” 42 de primării și mai multe unități de învățământ, care însumează peste 4.800 de voluntari din județul Vaslui. Din Bârlad s-au înscris zece instituții de învățământ, din Vaslui – șase instituții de învățământ, iar din orașele Huși și Negrești s-au înscris un număr de cinci unități scolare. Și din mediul rural și-au anunțat participarea câteva unități școlare și primării din localitățile: Puiești, Berezeni, Zorleni, Todirești, Hurdugi, Vetrișoaia, Fâstâci, Dodești, Deleni, Tutova, Crivesti, Bădeana, Pogonesti, Bogdana, Ștefan cel Mare, Lunca Banului, Tăcuta, Văleni, Solești, Sălceni și Vinderei. Mișcarea „Let’s Do It!” a luat naștere în anul 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curătenie Națională și a reusit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internatională „Let’s Do It, World!” încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Din 2009 pana în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2.200.000 de voluntari au luat parte la acțiunile Let’s Do It, România! desfășurate la nivel național.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Strângeți gunoaiele de funcționari de la CJ in frunte cu șeful lor si aruncatii la groapa de gunoi că știu doar să își mărească salariile ,unii fura dar sunt protejați de justiție .
    Faceți curățenie ,sunt multi care au terminat studiile și nu incap de acești hoți .

  2. Asistați social ce fac băi mizetabililor? De să strângă copiii mizeriile unor needucați? Domnii primăgari nu vor să deranjeze asistați!

  3. Scoala a inceput de cateva zile, dar deja sunt cateva mii de elevi „voluntari” la strans gunoaie. Imi si imaginez ca dupa ce o dat buchetele de flori la profesoare si invatoare, imediat au fost intrebati daca vor sa vina la strans gunoaie. Bineinteles ca au spus da.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.