spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

Let’s Do it, Vaslui! Sã curãtãm judetul de gunoaie!

- Advertisement -

CURÃTENIE Vasluienii sunt invitati sã se alãture celei mai mari miscãri civice de pe Glob: World Cleanup Day (n.r. Ziua de Curãtenie Nationalã), un proiect marca Lets Do It! World. Pe 17 septembrie, acestia pot ajuta la curãtarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale judetului. Cei care vor sã participe trebuie sã se înscrie pe site-ul proiectului letsdoitromania.ro.

Let’s Do It, Romania! are ca parteneri mai multe institutii din tarã si din judet. „La nivel judetean, pânã în acest moment, proiectul se bucurã de sprijinul urmatoarelor institutii judetene: Institutia Prefectului Judetului Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui, Agentia de Protectia Mediului Vaslui, Garda Nationalã de Mediu – Comisariatul Judetean Vaslui, ABA Prut-Sistemul de Gospodãrire a Apelor Vaslui, Directia Silvicã Vaslui, Inspectoratul Scolar Vaslui. Salutãm implicarea urmãtoarelor UAT-uri: Municipiul Vaslui, Muncipiul Bârlad, comunele Dodesti, Lipovãt, Epureni, Tanacu si Tutova, si lista parteneriatelor este încã deschisã. Deja, 13 institutii si unitãti scolare cu peste 1200 voluntari din judetul Vaslui, s-au înscris la Campania Zilei de Curãtenie Nationalã”, a transmis APM Vaslui.

Înscrierile sunt deschise pânã pe 15 septembrie

Si în acest an, Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui va participa la marcarea Zilei de Curãtenie Nationalã cu voluntari din cadrul institutiei. „Încurajãm populatia sã participe la acestã amplã actiune de ecologizare în numãr cât mai mare, pentru a arãta cã natura poate fi mai curatã datoritã fiecãruia dintre noi si cã fiecare gest conteazã! Doritorii se pot înscrie pânã la data de 15 septembrie. 17 septembrie, singura zi din an care este despre curãtenie, în localitatea fiecãruia dintre noi, în România, …în întreaga lume! „Ziua de Curãtenie Nationalã” este un proiect initiat în Estonia încã din anul 2008. În cele opt editii desfãsurate începând cu anul 2010, s-au mobilizat aproximativ 2.100.000 de voluntari, dintre care 850.000 tineri si, cu ajutorul lor si a 400 de companii si 1900 de primãrii s-au strâns 25.000 de tone de deseuri”, a transmis directorul executiv al APM, Mihaela Budianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.