Li s-a întâmplat și românilor din străinătate. De ce devin abatoarele focare de COVID-19? Frigul, umezeala și emisiile de amoniac sunt de vină

Mai mulți cercetători italieni susțin că printre posibilele cauze ale îmbolnăvirii cu COVID-19 a muncitorilor în fabricile care prelucrează carne se numără frigul și umiditatea, care scad imunitatea, dar și emisiile de amoniac care se degajă în timpul prelucrării cărnii. În lume, sunt peste 200 de focare de infecție cu noul coronavirus în abatoare. Un nou studiu publicat de patru cercetători italieni arată că amoniacul emanat în timpul tăierii cărnii ar putea favoriza contagiunea, relatează publicația Iene.  Conform cercetării publicate în revista Atmosphere, particulele de amoniac, având un PH alcalin, ar facilita transmiterea virusului. Fabricile de carne fiind medii închise, cu temperaturi joase, devin un spațiu propice pentru ca virusul să treacă de la un muncitor la altul. Frigul și umezeala scad imunitatea Cercetătorii italieni susțin că există studii aprofundate pe alte familii de coronavirusuri care arată că acestea se comportă astfel în medii umede, reci și cu emisii alcaline. Însă pentru a da un verdict clar este nevoie de mai multe studii. De altfel, zona din Italia unde sunt cele mai multe abatoare și emisii de amoniac este Câmpia Padana și tocmai această zonă a fost lovită de coronavirus aproape în totalitate, mai spune Iele. Cert rămâne faptul că abatoare din toată lumea au fost lovite de coronavirus. În timp ce teoria potrivit căreia amoniacul are un rol în contagiune necesită o aprofundare, mai multe voci din domeniu spun că în privința temperaturilor scăzute din depozite sau abatoare nu există dubiu că ar favoriza existența virusului pe suprafețe.
Citeşte întreaga ştire: Li s-a întâmplat și românilor din străinătate. De ce devin abatoarele focare de COVID-19? Frigul, umezeala și emisiile de amoniac sunt de vină




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ