Liber la vaccinarea cu AstraZeneca pentru oricine, chiar și fără programare

OFERTĂ… La Centrul de zi “Bucuria” din Vaslui sunt peste 640 de locuri disponibile, iar imunizarea se face cu doze de la AstraZeneca.

DOAR CU BULETINUL… Orice persoană care vrea să se vaccineze anti-COVID se va putea prezenta, fără programare, la Centrul de zi “Bucuria” din Vaslui, acolo unde sunt peste 640 de locuri disponibile, iar imunizarea se face cu doze de la AstraZeneca.

Dezlegarea la vaccinare, fără a mai fi nevoie de programare, a fost anunțată de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID. “Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Gheorghiță.

Peste 600 de locuri disponibile la Centrul “Bucuria” din municipiul Vaslui

Conform datelor furnizate de platforma de programare, în județul Vaslui, doar Centrul de zi “Bucuria” din municipiul Vaslui are locuri disponibile, peste 600 la număr. Problema în cazul acestui centru este că aici se fac vaccinuri doar cu serul de la AstraZeneca, iar vasluienii nici nu vor să mai audă de el. Restul centrelor din județ funcționează pe baza listelor de așteptare, unde sunt trecute mii de persoane. Deocamdată, măsura vaccinării persoanelor neprogramate încă nu a fost pusă în aplicare, autoritățile sanitare urmând a lua decizia în cel mai scurt timp. Marți dimineață, pe platforma de vaccinare erau afișate aproape 70.000 de locuri libere în toată țara pentru vaccinul AstraZeneca.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ