Liber sugetator | PAMFLET

La Husi, de vreo câteva luni se tot pregãteste vânzarea unei foste centrale termice. Deja în oras se stie a cui va fi, dar toatã lumea din primãrie lucreazã la caietul de sarcini al acestei licitatii. Nu ar fi prima vânzare din judet, la care se stie câstigãtorul chiar de dinaintea organizãrii licitatiei. Ei, cicã noii faraoni ai orasului, Fratii Buzdugan, ar fi fericitii câstigãtori. Dar haideti sã lãsãm functionarii sã-si facã treaba ca sã vedem dacã avem sau nu dreptate. Dacã mai punem la socotealã cã acesti “distinsi” investitori au cumpãrat si sediul fostei firme Geli, care a apartinut primarului orasului, deja miroase a DNA. Si pretul va fi unul pe mãsurã. Chiar dacã la nivel declarativ primarul se bate cu pumnul în piept cã va obtine peste un milion de lei pe acest activ, deja gurile rele spun cã pretul la care se va adjudeca spatiul va fi cel cu care este prins în valoarea de inventar. Cã altfel ce rost ar mai avea sã scrii în caietul de sarcini, cã pretul imobilului poate scãdea dacã nimeni nu oferã pretul de pornire a licitatiei, dar nu mai mult de valoarea de inventar. Ei, problema tocmai acum vine, cã aceastã valoare e una micã de tot, vreo 50.000 de lei, adicã nici pretul unei garsoniere din orasul între vii.

Si dacã tot am vorbit de centrala termicã pe care primarul vrea sã o vândã cu 11 miliarde de lei vechi, sã vã mai spunem una si mai si! Cicã acum se lucreazã la eliberarea spatiului, la vânzarea fierului vechi, si în timpul acestor operatiuni ar fi fost un accident de muncã care s-a musamalizat. Peste un angajat ar fi cãzut nu stiu ce conducte sau cazane si i-ar fi rupt omului picioarele. A fost spitalizat, dar nimeni nu a înregistrat accidentul de muncã. Ba chiar muncitorul a si fost apostrofat, spunându-i-se cã, dacã a bãut, asa-i trebuie. Poate în al doisprezecelea ceas, cei de la ITM se vor trezi si vor actiona.

Solomon a halit cea mai scumpã shaorma din lume!

Adrian Solomon este cel mai smecher parlamentar din România si nu numai. Si-a permis o extravagantã cum nici un politician din Europa nu si-a permis. A mâncat o shaorma cu de toate, pe care a plãtit nu mai putin de 1000 de euro. Asta da, smecherie. Cicã numai sosul pe care Mustafa l-a pus în mâncare ar fi costat vreo 200 de euro! Partea proastã e cã o va plãti în rate sau cum va decide executorul judecãtoresc.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ