Liber sugetator / PAMFLET

Ca sã vezi, minune bisericeascã! Episcopia Husilor are în comuna Fãlciu peste 900 de hectare grupate, dupã ce bisericile din judet au cerut retrocedarea terenurilor confiscate de comunisti. Pe timpul prefectului Iftimoaie, la fortarea lui Corneliu, fostul episcop, dar si cu ajutor discret de la Buzatu, s-a fãcut aceastã manevrã de retrocedare în cu totul alte locuri decât cele unde fuseserã vechile amplasamente. Aceastã afacere ar cam trebui un pic studiatã si de cei de la DNA. Pânã acum aceste terenuri au fost lucrate de un smecheras, care cotiza la fostul episcop corespunzãtor si toatã lumea era multumitã. Numai cã societatea a intrat în faliment, iar noua conducere a Episcopiei a decis sã dea terenul în arendã la trei firme, nu la una, pentru a evita situatia neplãcutã de acum. Si cine credeti cã sunt cei trei norocosi, care vor lucra cu “sculele” Episcopiei aceste terenuri foarte roditoare si grupate? În niciun caz vreun agricultor cu renume sau vreo firmã a unui tânãr aflat la început de drum si cu carte multã. Ci, la niste primari hrãpãreti sau la persoane interpuse. Si astfel, 300 de hectare le va lucra familia primãritei de la Vutcani, Silviana Bahrim, alte 300 de hectare au ajuns la fiul primarului de la Fãlciu, Lili Moraru, iar ultima transã le-a luat fostul politist de frontierã, cândva mare sef, Ionel Lascu, un bun prieten al primarului Husului, dar mai ales de-al fiului sãu.

Si dacã veni vorba de fostul sef al Sectorului Politiei de Frontierã Berezeni, Ionel Lascu, sã spunem cã sotia sa îsi doreste mult postul de viceprimar al comunei Berezeni. Numai cã primarul Dima nici nu vrea sã audã, chiar dacã la nivel de judet s-a semnat un protocol cu ALDE, pe listele cãruia a candidat si sotia polistului. Cine credeti cã îi face cel mai mare lobby distinsei doamne de la ALDE? Chiar primarul de la Husi, Ioan Ciupilan, care în fata lui Buzatu a încercat sã-l înduplece pe edilul din Berezeni, spunându-i: “Dom’le garantez eu pentru doamna!”. Numai cã primarul i-a anuntat pe amândoi cã, dacã îsi doresc atât de mult acest lucru, el va demisiona din functia de primar. Si atunci lucrurile s-au domolit, iar Lascu va rãmâne doar cu terenurile de la Episcopie.

La Vaslui a aterizat gâsca de aur. Ghiciti cine o va peni?

Dan Marian a gãsit gâsca de aur. Este vorba despre fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, care acum va candida pe prima pozitie de la Senat din partea Pro România. Deja actiunea de penire a gâstii a si început. Grãitoare este si aceastã fotografie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ