spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

Liber sugetator | PAMFLET

- Advertisement -

Gibilan a luat-o razna odatã cu venirea bâlciului în oras. Supãrat cã politistii i-au verificat pe „Buzdugani”, acesta a descins în bâlci si l-a amenintat pe adjunctul Politiei care era în zonã. „Las’ cã te spun eu primului ministrului. Ce credeti, cã faceti ce vreti voi în bâlci ? Nu vã ajunge cã-mi faceti mie si lui sora mea plângeri la DNA, acum vã luati si de acesti intreprinzãtori”. Ce-i drept, Buzduganii au declarat politistilor cã ei au dat primarului bani, asa cã pot face orice. Culmea, în multe documente ale celor din bâlci apãrea si un nume cu rezonantã, Herghelegiu sef la piatã, care este nimeni altul decât fratele ofiterului de la DGA, omul care îsi doreste sã ajungã sef la IPJ Vaslui.

Si dacã vorbim de bâlci si de controale, sã mai spunem cã la capitolul cãrti de muncã, Buzduganii sunt deficitari. Dacã la Vaslui acestia au scãpat ieftin fiindcã a intervenit partidul stat, la Husi nu le-a mers. Au primit amenzi si li s-au fãcut dosare. Culmea e cã inspectorii de la ITM împreunã cu Politia au gãsit un individ care muncea la negru si care apãrea pe lista de dispãruti

Nici bine nu s-a dat din nou drumul la lucrãrile de pe soseaua de centurã, cã iar umblã cineva sã le blocheze. E vorba de acelasi individ care a fãcut plângere la Parchetul European condus de Kovesi cã, desi avea contract constructorul, nu ia de la el pãmântul de umpluturã la terasament. În urma delatiunii sale s-a ales si cu o pierdere mare. Primarul i-a fãcut vânt fiului acestuia din Primãrie, unde prinsese un post cãldut.

La fabrica de sinecuri de la Moara Grecilor se angajeazã într-o veselie. De exemplu, luni au depus jurãmântul trei functionari, unul mai mascat ca celãlalt. De exemplu, departamentul de comunicare a fost întãrit cu un jurnalist de primã mânã de la Monitorul de Vaslui, însã la juridic a venit sef o duduie fãrã pic de experientã în adoptii sau în materie de protectie a copilului. Aceasta a venit de la un notariat, dupã ce a servit-o pe Anuta asa cum se cuvine. Juriștii de la fabrica de sinecuri sunt negri de supãrare, fiindcã se asteptau ca unul dintre ei sã fie promovat. Numai cã taica Uzatu a zis pas!

Si cum Fabrica de Sinecuri e un cuibusori în care se întâmplã cam tot ce este ilegal în materie de penal, sã servim un pont procurorilor care oricum nu fac nimic. Cicã directorul cel mare si-a rotunjit salariul fãcându-si rost de o adeverintã cã are grad de handicap. Si nu e singurul. Si popa care slujeste în curte detine si acesta o astfel de hârtie. Cã doar tot ei le emit, asa cã e simplu sã produci un astfel de document.

Viceprimarul Husului si-a pus pirostriile, de data aceasta cu noroc

Nuntã mare la Husi. Cel mai râvnit holtei din administratia publicã localã si-a gãsit în sfârsit perechea.Viceprimarul Nicusor Ciupilan, trecut bine de prima tinerete, a ales sã-si punã pirostriile tocmai la Putna, iar nuntasii au jucat la nunta acestuia, în exil, tocmai la Rãdãuti. Mireasa, si ea la al doilea mariaj, este o cunoscutã profesoarã din orasul dintre vii, care meritã cu prisosintã o a doua sansã în viatã. Casã de piatrã celor doi îndrãgostiti, iar trubadurul, care s-a ostenit la aceste rânduri, ar merita pe lângã coadã de purcel, o bere la tap, rece si proaspãtã, pentru a fi la fel de inspirat si la …botez.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.