Liberalii activi de la Husi, ajunsi pe merit pe listele PNL de la alegerile parlamentare

Radu Bobârnat, Cătălina Popa și Mihaela Nacu

REZULTATE… Faptul cã organizatia judeteanã a PNL Vaslui a decis sã propunã trei huseni pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar acestia, deloc întâmplãtor, sunt cu totii consilieri locali, are, fãrã îndoialã, legãturã si cu activitatea acestora din Consiliul municipal al “orasului dintre vii”. O privire retrospectivã asupra a ceea ce au reusit sã facã în CL Husi, Radu Bobârnat, candidat pe lista Camerei Deputatilor, Cãtãlina Popa, pe aceeasi listã, si Mihaela Nacu, candidatã pe locul al doilea, la Senat, aratã, fãrã echivoc, faptul cã, din postura de consilieri de opozitie, liberalii au fãcut o treabã foarte bunã. Evident, acest lucru nu va fi spus de cei cu care membrii PNL au dus polemica inevitabilã din Consiliul Local. De pildã, unul din meritele liberalilor a fost acela, cã nu au venit niciodatã la întruniri fãrã sã fi citit materialele prezentate în sedintã, din scoartã-n scoartã, aspect care i-a fãcut adesea pe social-democrati sã exclame cã liberalii “sunt atenti si dacã virgulele sunt puse gresit”. Fireste cã nu era vorba strict despre “virgule” puse anapoda, cât despre gafe care puteau costa însãsi legalitatea unor proiecte, erori umane, sume care nu prea se legau între ele, etc, pe care liberalii le-au identificat si le-au semnalat. Faptul cã au interpelat executivul si au cerut explicatii, a avut un dublu beneficiu: pe lângã dezbaterea efectivã, doar asa a mai putut afla si presa din salã, ce voteazã alesii pentru oras, întrucât continutul proiectelor de hotãrâre, contrar legii, nu e public nici la aceastã orã, la Husi.

Pânã si social-democratii din Consiliul Local Husi, în anumite contexte, recunosc faptul cã liberalii din CL nu au primit indemnizatia degeaba. Au fost mereu cei mai activi, fãcându-si excelent treaba de consilieri de opozitie, al cãror rol este tocmai cel de a ridica probleme administrative, de a interpela executivul si de a cere lãmuriri publice. Avocatul Radu Bobârnat a condus în plen grupul consilierilor PNL, cinci la numãr în mandatul 2016 – 2020. Misiunea sa si a colegilor liberali nu a fost deloc usoarã, cãci primarul Ioan Ciupilan are un temperament aparte si, uneori, reactii destul de fruste în confruntãrile directe din plenul Consiliului. Cu toate acestea, Radu Bobârnat s-a bazat nu atât pe “acustica” sãlii de sedintã, în care au rãsunat multe replici nu tocmai demne de un Consiliu, ci pe buna documentare pe seama materialului de sedintã si, gratie profesiei de bazã, pe întelegerea în detaliu a unor expuneri de motive, a unor bugete prezentate sau a unor înscrisuri oficiale.

Liberala Cãtãlina Popa a câstigat în confruntarea cu primarul Ciupilan, nu atât un proces în instantã, cât dreptul la respect pentru femeile care fac politicã!

În Consiliul Local Husi au avut loc multe episoade memorabile – si nu tocmai în cel mai bun sens, unele chiar de rãsunet national. Consiliera PNL, Cãtãlina Popa, fãrã îndoialã unul din cei mai activi alesi din ultimii ani, a avut o confruntare cu primarul Ciupilan, care nu se va uita prea usor. Supãrat pe faptul cã liberala pune întrebãri sedintã de sedintã si vrea dezbatere la proiecte, nu doar ridicare disciplinatã din mâini, primarul Ciupilan a rãbufnit. A trecut la confruntare directã, aproape personalã cu liberala. Ceea ce a fost interesant însã la meciul dintre cei doi, câstigat într-un final în instantã de Cãtãlina Popa, a fost rezistenta incredibilã si demnitatea celei care a primit la scenã deschisã, în plenul unui Consiliu, apelative si chiar acuze greu de îndurat de orice femeie, mai ales care vrea sã facã politicã si sã se impunã într-o lume despre care misoginii sustin cã ar fi… mai mult a bãrbatilor. Izbânda în instantã a consilierei Cãtãlina Popa în contradictoriul cu primarul, adversar politic, a dat curaj multor femei sã creadã în ele si sã fie convinse cã, dacã rãmân ferme în convingerile lor, dacã nu se timoreazã si nu dau înapoi atunci când cred în dreptatea lor, vor câstiga negresit. 

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, COMANDAT DE PNL VASLUI SI REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL. COD MANDATAR: 11200025.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ