Liberalii de la Huși au intrat în campanie! Nelu Tătaru i-a susținut: “cred foarte mult în această echipă”! (FOTO)

HOTĂRÂȚI… Liberalii hușeni au intrat de astăzi, oficial, în lupta electorală, a cărei miză este funcția de primar al municipiului Huși, dar și cât mai multe locuri în Consiliul Local. Pentru a le da curaj și încredere în abordarea unei campanii în care să obțină susținerea majorității alegătorilor, a venit alături de ei, de la București, însuși Ministrul Sănătăți, Dr. Nelu Tătaru. “Cred foarte mult în această echipă”, a spus Dr. Tătaru. “Noi venim cu o echipa foarte puternică”, a susținut și președintele PNL Huși, Radu Bobârnat, după depunerea listelor la Biroul Electoral de Circumscripție. Alexandru Nechifor, liberalul care luptă pentru câștigarea Primăriei Huși, a declarat că proiectul politic și administrative al echipei sale, pentru mandatul 2020 – 2024, este unul care merită susținerea hușenilor. Cătălina Popa, considerată cea mai curajoasă consilieră pe care a avut-o CL Huși, în ultimii ani, și care a dovedit că poate duce bătălii grele, și-a exprimat încrederea în înțelepciunea electoratului. O declarație interesantă a fost făcută de Mariana Cătănescu, profesor pentru învățământul primar, care s-a alăturat de curând echipei PNL. Ce poate determina un cetățean realizat profesional, cu doi copii, o fiică studentă la “Psihologie” și un fiu , elev în clasa a X-a, să intre în politică? Iată un răspuns la care puțini s-ar fi așteptat: “Sincer? Acum ceva timp, a fost un inteviu al dl. Buzatu, la emisiunea “România, te iubesc”. Atunci am înțeles că asemenea oameni nu mai trebuie lăsați să conducă”.

Fără îndoială, prezența ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, alături de ei, la momentul declanșării oficiale a luptei electorale, le-a dat curaj liberalilor de la Huși, să pornească în confruntarea electorală, ce se anunță a fi una foarte interesantă. Azi, la primele ore ale dimineții, Alexandru Nechifor, candidatul la funcția de primar, Radu Bobârnat, președintele PNL Huși, Marius Arcăleanu, candidatul liberal la președinția CJ Valsui, precum și toată echipa de candidați la Consiliu Local, au îndeplinit formalitățile pentru startul campaniei. “O echipă de profesioniști, o echipă tânără, dar rodată politic; o echipă care vrea altceva pentru municipiul  Huși, care a demonstrat, pe parcursul mandatului trecut la Consiliul Local, că susține dezvoltarea orașului, dar, în același timp, a dezvoltat și un alt fel de politică. Am încredere în decizia hușenilor”, a declarat Dr. Nelu Tătaru.

“În contextul ultimilor 12 ani, în care avantajele personale au primat, împotriva avantajelor comunității, Alex Nechifor reprezintă schimbarea necesară”

“Alexandru Nechifor este un om de afaceri tânăr, un om de afaceri care știe ce înseamnă să conduci, să iei decizii, să asiguri niște salarii oamenilor. Domnul Nechifor știe, de asemenea, să înțeleagă nevoile oamenilor, pentru că, pe lângă abilitățile de manager, este o persoană empatică și receptivă la problemele celor din jur. În contextul ultimilor 12 ani, în care avantajele personale au primat, împotriva avantajelor comunității, domnul Alexandru Nechifor reprezintă schimbarea necesară”, a spus Dr. Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Nechifor: “Investitorii nu vor veni niciodată în orașul nostru, dacă nu vor găsi la Primărie oameni serioși”

“Candidez pentru că eu cred foarte mult în viitorul și în perspectivele acestui oraș. Avem foarte multe atuuri pentru dezvoltarea lui, însă stăm de 12 ani în mici cârpeli, în câțiva pași mărunți, pe care actuala administrație îi face și, culmea, se mai și laudă cu asta. Hușul are resurse de dezvoltare cu totul deosebite, dar nevalorificate. Avem un oraș cu o așezare spectaculoasă, lângă graniță, un oraș în care industria a fost odată înfloritoare, dar unde acum firmele se chinuie să supraviețuiască, iar oamenii pleacă în alte țări, pentru un loc de muncă. Agricultura poate redeveni oricând cel mai bun argument al Hușului, dacă niște oameni serioși, profesioniști, precum sunt membrii echipei PNL, încep să aplice strategii corecte și să atragă fonduri europene. Cu toate acestea, ce a făcut până acum actuala administrație? A pus niște flori și, pe ici, pe colo, câte un petec de asfalt. A construit un parc la Recea, care costă cât zece parcuri în orașele mari. Acum vedem că s-a apucat de scos pietrele de pe niște străzi, ca să facă și ei repede ceva, că vin alegerile. Nu se mai poate așa, să muncim pentru oraș doar în an electoral! Apoi, prioritatea noastră trebuie să fie crearea locurilor de muncă. Dacă vor fi locuri de muncă, imediat și nivelul de trai va crește.  Atragerea investitorilor este un obiectiv prioritar, însă investitorii nu vor veni niciodată în orașul nostru, dacă nu vor găsi la Primărie oameni serioși. Crearea unui mediu de afaceri competitiv, pentru a putea ca patronii, la rândul lor, să dea salarii mari angajaților, ar face ca cetățenii să nu mai plece peste hotare, știind că pot câștiga decent la ei acasă”, a declarat Alexandru Nechifor.

Marius Arcăleanu: “Hușul este un brand în sine”

Prezent la Huși, Marius Arcăleanu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean, i-a lăudat pe hușeni: “Eu sunt legat de Huși, am stat în Huși cam 2 ani de zile. Cu siguranță, vom face treabă, împreună. Oricum, Hușul este un brand în sine, să fie foarte clar. Când spunem Huși, spunem “orașul dintre vii”, da? De aici plecăm! De asemenea, aș vrea să subliniez faptul că resursa umană este o componentă importantă. Vorbim numai de la momentul de față, când, iată, Hușul a dat un ministru al Sănărății, pe domnul Nelu Tătaru. Apoi, mă uit la întreaga echipă pe care o are Alexandru Nechifor în acest moment și nu pot decât să spun că, într-adevăr, în acest oraș sunt foarte mulți oameni profesioniști, harnici, capabili, serioși și cu multă dragoste pentru orașul lor. Mă bazez pe ei și sper ca împreună să fim alegerea electoratului”, a spus Marius Arcăleanu.

Cătălina Popa: “femeile trebuie să aibă curaj să intre în politică, pentru că vin cu sensibilitate, corectitudine și, evident, sunt luptătoare”

Despre echipa propusă de PNL Huși, dar și despre importanța reprezentativității femeilor într-o formulă de succes, Cătălina Popa, candidată pe lista pentru CL Huși, a declarat: “Am vrut să prindem o arie cât mai diversă de profesii, pentru că este important să aibă reprezentare fiecare sector din comunitate, Sănătatea, Învățământul, Mediul de Afaceri, toate… În ceea ce mă priveste, eu, într-adevăr, sunt mai meticuloasă, analizez totul în detaliu, și când intri în detalii, mai descoperi și nereguli. Dar acesta e un lucru bun, atunci când vrei să faci lucruri corecte pentru comunitate”, a spus Cătălina Popa. “Femeia vine într-o echipă, în primul rând, cu latura umană, pentru că este ființa care dă viață, care ocrotește viața și reprezintă umanitatea. Și prin însăși natura ei, pe lângă pragmatismul pe care îl are din familie, acolo unde, de regulă, gospodărește lucrurile foarte bine, tot așa, pe plan social, știe să  ierarhizeze totul cu atenție, să facă ordine în priorități. E foarte important să fie incluse femeile în activitățile sociale șI  în politică. Poate prea mult timp au fost neglijate.  Și ar mai fi ceva: Să știți că femeile nu prea sunt dispuse să facă înțelegeri ascunse, ceea ce e o mare calitate, alături de sensibilitate, corectitudine și, evident, sunt luptătoare”, a spus Cătălina Popa.

Radu Bobârnat: “Alegătorii trebuie să se uite la oameni, la experiența lor, la parcursul vieții lor”

“Eu apreciez că este un moment foarte important, pentru locuitorii municipiul Huși, pentru noi, toți. Putem să sachimbăm fața și destinul acestui oraș. Noi venim cu o echipa foarte puternică, o echipa care are în componență oameni onești, cinstiți, cu specializări diverse. Oameni care sunt gata să se pună în slujba orașului, să schimbe fața și destinul municipiului Huși. Consider ca hușenii au în cine să aibe încredere. Noi ne angajăm cu tot ceea ce ne stă în putință pentru acest lucru”, a spus președintele PNL Huși, Radu Bobârnat. În privința evaluării pe care fiecare alegător trebuie să o facă, în momentul deciziei din cabina de vot, Radu Bobârnat a spus: “Alegătorii trebuie să se uite la oameni, la experiența lor, la parcursul vieții lor. Să vadă ce fel de oameni sunt în viata lor familială, să vadă oamenii atât în mod individual, cât și echipa, în ansamblul ei. Să vada, practic, în cine își pun încrederea”, a spus Radu Bobârnat. “Este foarte important și noi vom încerca și în perioada următoare să aducem oameni noi în PNL, în echipa administrativă, care se va ocupa de Primăria Huși. Sperăm să îi convingem, căci, din păcate, există un soi de delăsare din partea oamenilor cu calități profesionale și umane, care refuză să intre în politică, fiind dezamăgiți clasa politică. Noi sperăm să îi convingem să se implice, cici viitorul copiilor noștri depinde implicarea noastră în politică”, a spus Radu Bobârnat.

Cel mai nou membru PNL, despre cum s-a decis să intre în politică, după ce l-a văzut pe Dumitru Buzatu la TV

“În primul rând sunt profesor de 21 de ani. În acești ani, având parte de foarte multă expriență și trăind foarte multe lucruri la clasă, alături de copii și de părinții lor, am văzut necesitățile lor. Și ajungi asttfel să îți dorești să faci o schimbare. Și schimbarea respectivă am ajuns la concluzia că trebuie să plece de la fiecare din noi. În atâția ani de activitate am avut copii cu părinți plecați în străinătate, iar ei erau acasă, cu bunicii. Și am văzut cât de dureros era ca, la o serbare, la un eveniment plăcut din viața copiilor, părinții să lipsească. În astfel de momente, când vezi aceste lucruri, îți dorești să poți schimba ceva și să faci ceva în așa fel încât părinții să fie lângă copiii lor. Și vrei o schimare profundă în tot sistemul, iar schimbarea să arate că toți suntem importanți, nu numai anumite părți ale societății”, a spus Mariana Cătănescu. Despre curajul de a intra în politică, Mariana Cătănescu a declarat cum a luat decizia: “Sincer? Acum ceva timp, a fost un interviu al domnului Buzatu, la emisiunea “România, te iubesc”. În momentul respectiv, mi-am dat seama că dacă noi alegem să avem asemenea conducători, înseamnă că ne merităm soarta. Și meritându-ne soarta, nu avem ce să comentăm. Nu avem ce să spunem, căci noi suntem cei care i-am ales”, a spus Mariana Cătănescu.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ