spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Liberalii le cer şefilor pedelişti să plece din deconcentrate

- Advertisement -

Liberalii speră să aibă prefect în judeţ după instalarea Guvernului Ponta, dată la care va începe şi epurarea şefilor de instituţii numiţi de PDL u “aceşti oameni ar trebui să se ducă acasă, să ţină un post de 1-2 ani, că aşa se face după ce ai păcătuit”, recomandă caustic Laurenţiu Ţigăieru, interimarul de la municipala PNL u de cealaltă parte, Trăşculescu spune că mulţi şefi de instituţii sînt funcţionari publici şi va fi greu să fie înlăturaţi

Liberalii vrînceni sînt pregătiţi să vină la guvernarea locală împreună cu PSD-ul. Potrivit declaraţiilor făcute de Laurenţiu Ţigăieru, preşedinte PNL municipiu, şi Cătălin Kanty Popescu, consilier judeţean, oamenii impuşi de PDL în deconcentrate ar trebui să-şi facă bagajele după căderea Guvernului MRU. “Aceşti oameni ar trebui să se ducă acasă, să ţină un post de 1-2 ani, că aşa se face după ce ai păcătuit. Unii din Vrancea au înţeles acest lucru şi au început penitenţa”, a spus Laurenţiu Ţigăieru. La rîndul său, Cătălin Kanty Popescu i-a transmis actualului prefect Dragoş Mircea, care şi el a fost susţinut de PNL, dar care între timp a obţinut sprijinul PDL, că vremea sa se apropie de final. “Prefectul ar trebui să respecte jurămîntul şi să fie echidistant, pînă noul Guvern îşi va impune structurile în teritoriu”, a spus Popescu. Acesta a refuzat să facă declaraţii clare în privinţa nominalizării PNL pentru viitorul prefect, afirmînd că lista se va face după ce Guvernul Ponta este validat. Totuşi, surse politice vorbesc despre posibilitatea revenirii la Prefectură a fostului subprefect Manole Merchea sau chiar promovarea pe această funcţie a lui Georgel Constantin, cel puţin pînă după alegerile parlamentare. Totuşi, Kanty Popescu a precizat că persoana desemnată va trebui să fie “funcţionar”. “Deocamdată, însă, nu am început discuţiile pentru ocuparea acestei funcţii”, a spus Popescu. De cealaltă parte, surse din PSD spun că funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu ar putea fi ocupată de Raluca Dan, secretarul judeţului, sau chiar de Cătălin Vrabie, care au mai fost prefecţi.

Oprişan şi Săpunaru vor reprezentare în Guvern

Totodată, pretenţiile USL Vrancea nu se limitează numai la impunerea oamenilor în funcţii la Vrancea, Kanty Popescu precizînd că liderii PSD şi PNL, Marian Oprişan şi Nini Săpunaru, sînt la Bucureşti pentru a negocia funcţii la nivel central după ponderea pe care partidele o au în ecuaţia politică la nivel naţional. Este de aşteptat ca cei doi să încerce să pună oameni pe funcţiile de secretari sau subsecretari de stat sau de şefi pe la anumite autorităţi naţionale. Tipic explicaţiilor care se dau la fiecare rotire a puterii politice, şi liberalii spun că nu vor face decît schimbarea oamenilor de conducere care nu sînt competenţi, consilierul judeţean spunînd că “ evident nu vom pune un om priceput la înrămări să fie director la Drumuri Naţionale”, cu trimitere directă spre Lucica Chiper, şefa de la Secţia Drumuri Naţionale susţinută de PDL. Totuşi, liberalii şi social democraţii nu au foarte multe instituţii de epurat pentru că, în urma acţiunilor în judecată, mulţi din directorii de deconcentrate din guvernarea Tăriceanu sînt pe funcţii. Totuşi, PNL va trebui să împartă “caşcavalul” instituţiilor din Vrancea şi cu PSD şi, eventual, cu PC, fapt care va duce la noi negocieri şi “mîncătorii”.

Trăşculescu: “nu pleacă nimeni”

Cînd a auzit de intenţiile liberalilor, şeful PDL Vrancea, Alin Trăşculescu a precizat că Popescu şi Ţigăieru habar n-au de regimul juridic al deconcentratelor şi atrage atenţia că mulţi dintre şefi sînt funcţionari publici, deşi provin din politică şi în continuare sînt fideli partidului care i-a promovat. “Kanty Popescu are interese personale în schimbarea şefilor. Poate domnul Ţigăieru, care e mai nou în politică, nu ştie regimul juridic al deconcentratelor. Şefii sînt funcţionari publici şi nu au apartenenţă politică şi nu pot fi daţi afară cînd vor liberalii. Probabil prin aceste declaraţii au vrut să pună presiune şi să facă şantaj cu şefii de deconcentrate în alegeri. Le transmit că nu pleacă nimeni şi nu dau pe nimeni afară. Guvernul Ponta încă nu a trecut”, a spus Trăşculescu. Acesta susţine că nici prefectul Dragoş Mircea nu va putea fi schimbat aşa uşor, chiar dacă Victor Ponta a anunţat că i se pare normal să colaboreze cu alţi prefecţi decît cei puşi de Boc şi MRU. “Să citească legea înaltului funcţionar public şi vorbim după aceea. Domnului Dragoş Mircea îi transmit să-şi facă datoria de înalt funcţionar public. Ponta ar trebui să-şi facă program de guvernare, nu să dea oameni afară”, a completat şeful PDL Vrancea.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.