23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

Liberalii si-au lansat candidatii la functiile de primar din judet

- Advertisement -

– invitat special a fost fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in mandatul caruia Bacaul a beneficiat de o puternica sustinere financiara pentru proiectele comunitatii – Romeo Stavarache va candida la un nou mandat de primar al municipiului Bacau u in judet, PNL va avea 60 de candidati proprii la primarii – de la lansare, Calin Popescu Tariceanu a vizitat Spitalul Municipal si Centrul de Afaceri, obiective de investitii la care a participat alaturi de primarul Romeo Stavarache, punind piatra de temelie

Liberalii bacauani si-au lansat miercuri candidatii la fotoliile de primar din judet. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Vara, care a devenit neincapator pentru sustinatorii PNL. Invitatul special a fost deputatul Calin Popescu Tariceanu, fost prim-ministru si presedinte al PNL, acum liderul de grup al liberalilor in Camera Deputatilor si presedinte de onoare al partidului. Gazda a fost primarul Romeo Stavarache. “Astazi este 9 mai, Ziua Europei si Ziua Bacaului. Sint extrem de fericit ca alaturi de noi este domnul Calin Popescu Tariceanu, impreuna cu care, in 2004 am pornit pe un drum, iar dupa opt ani pot spune ca a fost un drum foarte bun pentru PNL. Am incercat mereu sa fac ceea ce mi-a spus atunci, Calin Popescu Tariceanu, ca, desi sint primar, datoria mea este sa construiesc pentru ceilalti, sa ramina ceva dupa mine, dupa echipa mea, dupa liberali. Asa am facut! Nu am venit la Primarie decit sa fac administratie. Impreuna cu echipa mea am reusit sa aducem investitii de aproape 600 milioane de euro in Bacau. Nu am luat un metru de pamint, asa cum au luat altii cu zecile de mii. Nu este intimplator ca astazi este aici, alaturi de noi Calin Popescu Tariceanu, la fel ca in 2008, cind PNL a reusit sa scoata un scor foarte bun in judet, pe care sigur il vom imbunatati cu minim zece primari la alegerile din iunie. Liberalii trebuie sa dea viitorul presedinte al tarii si niciodata sa nu uite ca important este ce lasam in urma noastra pentru oameni” a spus primarul Romeo Stavarache in discurul lui.

Calin Popescu Tariceanu: “Bacaul este un model pentru intreaga tara si iI multumesc primarului Romeo Stavarache”

Calin Popescu Tariceanu, cel mai performant prim-ministru al tarii noastre de dupa revolutie a tinut sa ii multumeasca edilului Bacaului pentru modul in care a inteles cum se face adiministratie si pentru modelul pe care orasul Bacau il reprezinta la nivel national. “Municipiul Bacau s-a tranformat foarte mult si sint bucuros ca am putut contribui la aceasta. Sint multe proiecte pe care le cunosc, pe care le-am sustinut, unele terminate, unele in curs de executie. Sint relizari importante pentru bacauani si l-am rugat pe primarul Romeo Stavarache sa ma invite si la inaugurarea Spitalului Municipal. Ma bucur ca in Bacau echipa PNL este una dedicata in primul rind locuitorilor orasului si judetului. Bacaul este un model pentru intreaga tara si iI multumesc primarului Romeo Stavarache. Trebuie sa ne mobilizam si sa atingem doua obiective: alegerile locale si parlamentare si sa pregatim alegerile la prezidentiale din 2014, cind vrem sa dam tarii un presedinte liberal”, a declarat Calin Popescu Tariceanu. Deputatul Ionel Paler a prezentat apoi candidatii liberali din cele 60 de localitati in care PNL va avea reprezentant pentru fotoliul de primar. In orasele din judet ei vor fi reprezentati de primarul Romeo Stavarache in municipiul Bacau, de Viorel Miron la Comanesti, Danut Oprea la Onesti, Adrian Ichim la Buhusi si Cristian Antohi la Tirgu Ocna. La final, in acordurile imnului PNL, pe scena au urcat candidatii la Consiliul Local Bacau si cei la Consiliul Judetean. Invitati la eveniment au fost si colegii din coalitia USL, primarul de Moinesti, Viorel Ilie si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea. “Nu este intimplator ca astazi, de Ziua Europei, il avem alaturi de noi pe cel care la 1 ianuarie 2007 a oficiat intrarea Romaniei in UE. Calin Popescu Tariceanu a fost un prieten al judetului Bacau si foarte multe proiecte din judet s-au facut in timpul guvernarii lui. Sint extrem de onorat sa ma aflu aici si sprijinul PNL pentru alegeri va fi unul decisiv”, a declarat Dragos Benea.

Tariceanu, extrem de multumit de Spitalul Municipal

De la lansarea de candidati, fostul prim-ministru a mers pe santierul Spitalului Muncipal, edificiu la care a pus umarul sa devina realitate pentru bacauani. Aici a fost impresionat de stadiul lucrarile, de calitatea acestora si mai ales de dotarea cu aparatura de investigatii, de ultima generatie. “Sint incintat sa vad ca proiectul initiat de Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, este aproape de finalizare. Cind a fost inceput, in perioada in care am fost prim-ministru, proiectele de acest gen nu puteau fi realizate decit cu fonduri guvernamentale, de aceea a trebuit sa schimbam legea, pentru a incuraja prima investitie de acest gen din tara. A fost un proiect pilot si ma bucur ca s-a executat cu seriozitate si responsabilitate maxima. Se stie ca infrastructura sanitara este invechita in tara noastra si ma bucura ca bacauanii vor beneficia de conditii ultramoderne in acest spital, ca exista aparatura de imagistica ultimul ragnet. Ma bucur ca Romeo Stavarache a luat aceasta initiativa, din pacate insa singura de astfel din tara”, a mai spus fostul premier PNL. Romeo Stavarache a adaugat si el ca “in 2007 am pus prima piatra de temelie a acestui spital si ii multumesc premierului de atunci ca m-a sprijinit in implementarea acestui proiect. Daca la guvernare erau liberalii in continuare sint sigur ca spitalul ar fi fost finalizat pina la aceasta data. Cu toate acestea am reusit sa realizam 80% din lucrari, un spital public pentru bacauani, la standarde europene. Dupa finalizare fiecare bacauan va beneficia de analize gratuite, finantate de la bugetul local”.

Centrul de Afaceri, alta investitie inceputa in timpul guvernarii PNL

De la Spitalul Municipal, Calin Popescu Tariceanu a mers la Centrul de Afaceri si Expozitii, alta investitie la care a pus piatra de temelie impreuna cu primarul Romeo Stavarache. Si acest obiectiv a demarat in timpul guvernarii liberale si a fost finalizat. Tariceanu a apreciat si aici investitia cu fonduri europene, menitionind ca un astfel de centru poate fi motorul unei dezvoltari economice puternice, lucru deja care incepe sa se contureze la CAEX. In conferinta de presa organizata aici, primarul Romeo Stavarache a precizat ca singurele lui argumente cu care se va prezenta in fata bacauanilor, pe 10 iunie, sint faptele. Calin Popescu Tariceanu a precizat si el ca “puteti fi mindri de Bacau. Si-a schimbat fata din 2005 incoace si modelul Bacaului poate fi exportat cu succes si in alta parte”.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.