spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Liberalii vasluieni au trecut peste “Forța Dreptei” a lui Orban, așteaptă acum “România Liberală” a lui Cîțu

- Advertisement -
VIZITĂ… Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la Huși pentru a-și prezenta moțiunea în fața liberalilor vasluieni.

DUELUL MOȚIUNILOR… După patru ani la șefia PNL, Ludovic Orban a venit la Vaslui, pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează la șefia PNL. În fața liberalilor din județ, acesta a susținut că “sacrificiul pentru partid a fost total”, iar asta nu i-a adus cîștiguri materiale sau personale. Însoțit, printre alții, de de Sigfried Mureșan- europarlamentar PNL și Violeta Alexandru- fostul ministru al Muncii, actualul președinte al Partidului Național Liberal le-a cerut membrilor de partid din județul Vaslui ca pe 25 septembrie să voteze cum le cere conștiința. La sfârșitul acestei săptămâni, liberalii vasluieni se vor întruni din nou într-un Comitet Director Județean (CDJ), pentru a lua la cunoștință și moțiunea lui Florin Cîțu, celălalt candidat la șefia partidului. Ulterior, membrii CDJ Vaslui vor vota moțiunea pe care o consideră ei a fi mai potrivită pentru viitorul partidului.

Ludovic Orban, președintele PNL, și-a prezentat vineri, 27 august, moțiunea “Forța Dreptei” în ședința Comitetului Director Județean Vaslui, care a avut loc la sediul partidului din Huși. Orban a afirmat că s-a hotărât cu greu să candideze pentru un nou mandat la conducerea partidului, dar a spus că “am o energie pe care unii de 30 de ani nu o au”. “Mi-am făcut un bilanț, nu trebuie să vă spun dumneavoastră că în contul personal nu prea am găsit nimic, și în contul de bani, și în viața familială, și în ceea ce privește alte lucruri care țin de plăceri, de obiceiuri, sacrificiul meu pentru partid a fost total. (…)Din 1990, promovez ideile liberale, pentru a convinge oamenii că ideile liberale sunt singurele care pot să asigure drumul corect pentru țara asta și, până la urmă, o șansă pentru fiecare dintre cetățeni. Port o răspundere foarte mare pentru destinul PNL. M-am hotărât să candidez pentru că am convingerea interioară că am capacitatea de a conduce în continuare PNL spre o evoluție pozitivă, spre o guvernare performantă și mai ales am puterea, știința și energia de a pregăti PNL pentru un an crucial, care va fi anul 2024. (…) De 30 de ani sunt implicat în viața politică și, chiar dacă unii zic că nu mai am benzină, eu le spun că am o energie pe care poate nici unii de 30-40 de ani nu o au”, a declarat Orban, vineri, în fața liberalilor vasluieni.

“Mi-a plăcut întotdeauna să fac campanie la firul ierbii”

Președintele PNL nu a ratat ocazia să-și înțepe contracadidatul la șefia partidului, despre care a spus că a crescut în patru ani precum Făt Frumos. “Și am ceva în plus, din cauza experienței și a faptului că am căutat permanent să învăț, a faptului că am trecut prin, practic, toate etapele, de la consilier local, viceprimar, secretar general de instituție, minister, nu zic în partid… Să nu credeți că eu am aterizat brusc în conducerea națională a unui partid fără să fi trecut prin munca de jos. Întotdeauna mi-a făcut plăcere să fac campanie electorală la firul ierbii. Și acum, ca președinte de partid, dacă nu m-am dus să lipesc afișul la 12 noaptea, să simt mirosul de aracet și mai ales să simt cum echipa pornește bătălia pentru cîștigarea unor noi alegeri, nu mă simt bine, nu simt că e campanie. Sigur că nu m-am așteptat să am un contracandidat și cu atât mai puțin un contracandidat care, practic, a fost partenerul meu și omul care a crescut în patru ani ca Făt Frumos, fiind vicepreședinte, lider de grup la Senat, ministru de Finanțe și premier. Asta e. Nu întotdeauna noi ne alegem situația”, a mai susținut Ludovic Orban la ședința cu liberalii vasluieni.

Un nou CDJ al PNL Vaslui, la sfârșitul săptămânii, pentru moțiunea lui Cîțu

În urmă cu două săptămâni, Comisia de Organizare a Congresului PNL a decis ca ambii candidați să-și prezinte moțiunile colegilor din teritoriu. În acest sens, fiecare organizație județeană a PNL întrunește de cel puțin două ori Comitetul Director Județean pentru ca ambii candidați la șefia partidului să își poată prezenta moțiunile. Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, la Vaslui se va organiza un nou Comitet Director Județean pentru citirea moțiunii “România Liberală” a prim-ministrului Florin Cîțu, după care, în termen staturar de 10 zile se va convoca un nou CDJ în care se stabilește prin vot care din cele două moțiuni va primi girul liberalilor vasluieni. Comisia de Organizare a Congresului PNL a lăsat posibilitatea liberalilor din țară să poată vota ambele moțiuni, dacă ei consideră că așa este cel mai bine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cel mai bun exemplu de bataie de joc, la care lumea nu a reactionat, ca de … PSD E DE VINA. Institutia Prefectului era independenta politic, dar au transformat-o baietii intr-un instrument politic pe fata, ca altfel ce ar cauta un subprefect la o sedinta de partid?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.