spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Libertatea lui Buzatu, pusă sub semnul întrebării

- Advertisement -

CONTROVERSE… Nici bine nu s-a uscat cerneala pe motivarea judecătorilor privind decizia de înlocuire a arestului preventiv în cazul lui Buzatu, că procurorii DNA au și contestat decizia. În acest caz, Curtea de Apel este instanța care va decide dacă Dumitru Buzatu va ajunge acasă, la vila de la Zăpodeni, sau va rămâne în arest preventiv. Mai mult, surse judiciare vorbesc despre faptul că stabilirea termenului de judecată poate fi decisiv. Cu cât acesta este mai scurt, șansele fostului șef al județului de a se bucura de arestul la domiciliu scad. De asemenea, rămâne de văzut cum se vor poziționa judecătorii ieșeni, vor ține cont de decizia colegilor de la Vaslui sau vor ține cont de contestația formulată de procurorii anticorupție și o vor admite. Deocamdată este sigur faptul că, la Vaslui, Dumitru Buzatu a demonstrat că este un inculpat privilegiat, atât în locul de detenție, cât și atunci când dă piept cu judecătorul de drepturi și libertăți, cel care i-a permis să părăsească domiciliul ori de câte ori consideră că este necesar, fără să aibă permisiunea acestuia.

Evenimentele se succed cu repeziciune după ce Tribunalul Vaslui decide înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Chiar a doua zi, pe masa judecătorilor a ajuns și contestația formulată de procurori. Aceștia motivează de ce nu sunt de acord cu punerea lui Buzatu în libertate și cer judecătorilor Curții de Apel ca acesta să rămână după gratii. Mai mult, surse judiciare vorbesc despre tertipuri tehnice și fac referire la faptul că stabilirea termenului de judecată la care va fi pusă în discuție contestația procurorilor DNA va arăta clar ce poziție vor adopta magistrații Curții de Apel Iași. Mai exact, dacă termenul va fi stabilit în cel mai scurt timp, atunci șansele ca Buzatu să fie lăsat acasă devin minime. «Este o procedură des întâlnită și apărătorii știu ce se întâmplă, de cele mai multe ori, în funcție de stabilirea termenului de judecare. În cazul de față, judecătorii au doar obligația de a se încadra în termenul celor 30 de zile de arest preventiv pentru a da un răspuns contestației procurorilor. În plus, vom vedea și de care parte a baricadei se vor situa magistrații. Vor fi de partea colegilor de la Tribunalul Vaslui sau, din contra, vor fi de partea procurorilor ieșeni”, spun surse judiciare. În plus, este posibil ca tocmai privilegiile stabilite de către judecătorii de drepturi și libertăți ai Tribunalului să fi dus la o contestație fermă a procurorilor anticorupție. Astfel, Dumitru Buzatu ar putea să părăsească locația la care ar executa arestul la domiciliu, fără să anunțe judecătorul de cameră preliminară, pentru motive întemeiate. Este, poate, pentru prima dată când un inculpat trimis din arest preventiv în arest la domiciliu, se poate bucura de asemenea libertate de mișcare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. justitia divina nu poate cumpara absolut pe nimeni Dumnezeu sai ierte pe cei ce se cred mostenitorii acestui pamint ca sub el vom ajunge toti bunul Dumnezeu sa ne ierte pe toti Amin!

 2. ce mare chestie cu continutul arestului la domiciliul ? este prevazuta posibilitatea in codul de procedura penala la art.221, alin.7, !!! deci ? care ar fi problema ? mai puneti mina pe o carte,,,,,in puii mei

 3. Au ieșit trufandalele in grădina și e Rost de făcut bani . Adică omul ar fi cules și fără permisiunea judecătorului ar fi ieșit la taraba cu ele . Avocații scumpi, retardu de fiisu a mâncat banii .. pai da …

  Stai f g mati la pârnaie toată viața !

 4. Domnule ziarist este la secret numele judecătorului de la Tribunalul Vaslui care i-a permis spăgarului Buzatu un astfel de arest la domiciliu ? Poate îl faceți cunoscut ca să ajungă vedetă națională.

  • Bai cacat in vânt, tu mai ai de mâncat ani grei de școală pana sa ajungi sa contești un judecător. N-am treabă nici cu Buzatu, nici cu Tataru, nici cu politica, insa va vad pe unii, mustește prostia in voi. Judecătorii iau decizii după cum vreți voi?!

   • Bai cacat in ploaie, unii judecatori pot lua uneori decizii in functia de grosimea plicului lui Buzatu,Tataru,etc.
    Tara asta nu se imparte intre judecatori si restul lumii.Au si ei gunoailele lor cum are si restul societatii.Procentul de gunoaie la ei s-ar putea sa fie mai mare pentru ca, daca restul societatii are raspundere pentru decizii, judecatorii nu au, adica sunt supraoameni.Ai destule exemple de judecatori prin puscarii.
    Sictir!

   • Judecătorii iau pensii speciale după cum vor ei, nu cum vrem noi.
    Mulți prosti mai sunteți care va băgați în seama. Dar prostu de anonim care scrie asa ceva posibil sa fie chiar buzatu sau unul ce îl pupa în cur pe buzatu și pe judecatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.