10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Liceele tehnologice din Negrești și Zorleni, în top 50 pe țară. Mai bune decât cele din Vaslui, Bârlad și Huși

- Advertisement -

REZULTATE… Candidații liceelor tehnologice din Negrești și Zorleni au obținut rezultate mai bune la BAC decât cei ai liceelor tehnologice din Vaslui, Bârlad și Huși. Spre exemplu, la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negrești media celor 215 candidați care au susținut examenul național a fost 6,19, mai mare cu 0,61 puncte decât a celor de la Liceul “Ion Mincu”, unde media a fost 5,58. La Liceul Tehnologic “Marcel Guguianu” satul Zorleni au dat BAC-ul 40 de absolvenți, iar media lor a fost 6, 13. Aceste două unități de învățământ au intrat în top 50 cele mai bune licee tehnologice din țară, cu o medie la BAC de peste 6 și cu peste 40 candidați.

În liceele tehnologice din municipii rezultatele au fost mai slabe și nu au reușit să intre în top 50 pe țară. La Liceul “Ion Mincu” Vaslui, cei 61 de candidați au obținut media 5,58. La Liceul “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, au fost 106 candidați care au obținut media 5,42, iar la Liceul “Petru Rareș“ Bârlad, cei 80 candidați au obținut o medie sub 5, mai exact 4,87. De altfel, la această unitatea de  învățământ s-a obținut una dintre cele mai mici rate de promovare din județ – 28,7%. Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” din Huși nu a reușit să intre în top 50 nici măcar în ceea ce privește numărul de candidați – minimum 40. Aici au fost 15 absolvenți care au susținut examenul național, iar media lor a fost 5,36.

Liceele tehnologice din Iași și Ploiești, cele mai bune din țară

Cele mai multe licee tehnologice din clasamentul privind mediile de la Bac 2022 sunt, potrivit edupedu.ro, din Prahova, 6 la număr, din 16 câte sunt în tot județul. Câte 4 licee tehnologice din Suceava și Galați, 3 din Satu Mare și câte 2 din Vaslui, Arad și Bihor. Cele mai mari medii la BAC, de peste 7, au fost la Liceul Tehnologic “Economic de Turism” din județul Iași și Liceul Tehnologic administrativ și de servicii “Victor Slăvescu” din Ploiești. Astfel, cea mai mare medie este la Colegiul Tehnologic “Spiru Haret” din Neamț: 7,74. Acolo însă este un număr redus de candidați, 51. Dintre aceștia aproape toți, 94% au luat Bac-ul anul acesta. Conform edupedu.ro, Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale, din Giurgiu, este liceul tehnologic cu cei mai mulți candidați la BAC, 241, care a avut o rată de promovare de 63,9% și media 6,75. Din București se remarcă Liceul Tehnologic “Mircea Vulcănescu” cu 238 de candidați și o rată de promovare de aproape 70%. În județul Ilfov, Liceul Tehnologic “Dumitru Dumitrescu” din Buftea a avut peste 57% rata de promovare din cei 168 de candidați.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Adunăm porci cu vaci și rezultă măgari.La Lic Tehnologic din Negrești au funcționat două clase de Filologie și una de Științe Sociale unde mediile la bac2022 au fost peste 8.La profilul Filologie multe medii peste 9.E o situație de felicitat;tineri dintr o zona defavorizată au muncit sa se poată mișca social.Daca în clasament s a ținut cont de aceste medii,atunci nu poate fi vorba de profilul tehnologic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.