spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
21-mai-2024

Liceenii din Huși, activitate interactivă cu autorul volumului „Marijuana, drumul spre iad”, despre pericolul drogurilor (FOTO)

- Advertisement -

DEZBATERE… Faptul că în comunitățile mici, precum orașele de provincie sau în comune, foarte rar ajung specialiștii avizați în tot ceea ce înseamnă fenomenul consumului de droguri și în privința măsurilor de prevenire și combatere a acestui flagel social, extrem de periculos, face ca inițiativa Clubului Rotary Huși, de a intermedia întâlnirea dintre un expert redutabil antidrog și liceenii din oraș, să fie cu atât mai binevenită. Ieri, la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național „Cuza Vodă”, prof. Dr. Cătălin Țone, specialist antidrog, a susținut în fața a 120 de adolescenți o activitate interactivă, în care au fost atinse cele mai importante și sensibile aspecte ale temei. „Este nevoie de o bună informare, făcută de oameni competenți, calificați și convingători în fața tinerilor, ca să îi poată face să înțeleagă ce pericol se ascunde într-un gest teribilist, care poate duce rapid de la curiozitate la dependență. Copiii prezenți au fost receptivi și cred că evenimentul în sine a fost un succes, care merită reiterat”, a spus Alina Armașu, președinta din acest an a Clubului Rotary Huși, inițiatoarea activității antidrog.

120 de elevi, dar și profesori și psihologi au fost prezenți la întâlnirea cu prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, autor al volumului intitulat „Marijuana, zborul spre iad”. Faptul că prof. Țone este una dintre vocile competente în domeniu a făcut ca tinerii să fie captivați de argumentele prezentate, dar și de cazuistica cuprinsă atât în cartea mai sus amintită, cât și în scurtele filme proiectate. S-au pus întrebări și s-au făcut comentarii și remarci pertinente, care au arătat interes din partea celor prezenți. „La final s-au distribuit exemplare din cartea prof. Dr. Cătălin Țone și materiale promoționale care să le amintească tinerilor despre imensele pericole la care se expun prin consumul de droguri. Mulțumim cadrelor didactice, doamnei Mirela Dinu, directorul Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir”, doamnei Manuela Iacob, director al Colegiului Național “Cuza Vodă” Husi, doamnei profesoare Matei Gabriela și domnului profesor Coman Marian, pentru susținerea în organizarea și desfășurarea evenimentelor”, a declarat Alina Armașu, președinta din acest an a Clubului Rotary Huși, cea care a inițiat la nivelul orașului acest eveniment.

Prof. Dr. Cătălin Țone: „Prevenirea, cunoașterea consecințelor teribile și dialogul sincer sunt instrumente importante pentru combaterea consumului de droguri”

„Dincolo de măsurile legale, judiciare și medicale pe care statul le ia, prin instituțiile sale abilitate, sunt la fel de importante aceste întâlniri cu tinerii, în care, atât exemplele pozitive ale celor care au reușit să renunțe la consum, cât și, din păcate, cele negative, uneori fatale, au un rol determinant în a convinge adolescenții să nu aleagă calea dependenței. Prevenirea, cunoașterea consecințelor teribile în toată amploarea lor și dialogul sincer sunt instrumente la fel de importante, pentru că, așa cum se poate vedea, post factum, situațiile devin mult mai complicat de soluționat și, uneori, pot lua o turnură către un deznodământ tragic”, a declarat la finalul evenimentului prof. Dr. Cătălin Țone, mulțumind în același timp organizației Rotary pentru asemenea inițiative, dar și pentru implicarea civică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.