spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Licenta din septembrie de la Spiru Haret a fost suspendatã

- Advertisement -

DIPLOME DEGEABA Absolventii învãtãmântului la distantã neautorizat de la Universitatea Spiru Haret (USH) ar fi trebuit sã sustinã din nou examenul de licentã în perioada 15 -30 septembrie. Ministerul Educatiei si USH nu au reusit însã sã ajungã la un acord privind conditiile de desfãsurare a acestui examen. În consecintã, licenta a fost suspendatã pânã la un termen încã necunoscut. Între timp, aproximativ 15.000 de absolventi rãmân cu diplomele nerecunoscute.

“Examenul de licentã trebuia sã se dea în perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate. Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universitãtii cu rang de suspendare a examenului pânã când o sã aparã un act normativ din partea Ministerului Educatiei, un document juridic ferm, din care sã rezulte conditiile clare de desfãsurare a examenului”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Universitãtii Spiru Haret, Corneliu Toader.
În acest moment, Universitatea Spiru Haret asteaptã acest document care trebuie “sã fie concret, ca sã nu mai existe riscul de a face asemenea demersuri, care au venit dintr-o pozitie de sprijin a absolventilor nostri care au “beneficiat” de atuuri negative, când au fost scosi din concursurile de titularizare, secundariat sau definitivat”, a completat oficialul.

În întâmpinarea absolventilor de la Spiru Haret, conducerea institutiei de învãtãmânt a hotãrât reorganizarea examenului de licentã, iar pentru asta s-a cerut acordul Ministerului. “La vremea respectivã, temeiurile juridice nu erau foarte limpede clarificate. În conditiile acestea, negocierile pe conditiile impuse de Ministerul Educatiei au continuat în timpul verii”, a conchis Corneliu Toader. Negocierile nu au avut însã pânã acum niciun rezultat. Universitatea a scos si de pe site-ul institutiei anuntul privind ”relicentierea” din septembrie a absolventilor.

Se cautã o solutie legalã

De partea Ministerului Educatiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat pentru REALITATEA.NET amânarea examenului de licentã de la Spiru Haret si a explicat cã în prezent se cautã o solutie legalã “care sã punã punct acestei discutii si care sã fie inatacabilã nici de cãtre Minister, nici de cãtre Spiru Haret sau alte persoane din afarã. Se discutã între juristii celor douã institutii care este cea mai bunã solutie pentru intrarea în deplinã legalitate”. Oficialul a precizat cã ideea cu sesiune din septembrie a fost a celor de la Spiru Haret, dar cã perioada de examinare 15-30 septembrie nu a fost stabilitã concret. “Ideea de organizare a sesiunii poate sã fie mentinutã sau retrasã de Spiru Haret, în ideea cã vor gãsi o altã solutie. Spiru Haret a înaintat o cerere Ministerului Educatiei de a organiza o noua sesiune care sã ducã la recunoasterea diplomelor. Ministerul Educatiei nu are niciun interes în aceastã disputã, nici sã facã altã sesiune, nici sã nu o facã. Interesul Ministerului este ca Universitatea Spiru Haret sã intre în legalitate.”, a completat Tudorel Urian.

Conditiile de Ministerul Educatiei pentru examenul de licentã de la Spiru Haret

Ministerul Educatiei a acceptat cererea de sustinere a examenului de licentã de cãtre cei aproximativ 15.000 de absolventi ai unor forme de învãtãmânt neautorizate, însã doar în anumite conditii.

1. Sã comunice Ministerului tabelul nominal al persoanelor care vor sustine examenul de licentã

2. Sã comunice lista comisiilor de licentã, lista profesorilor si conferentialilor universitari propusi de institutie dintre cadrele proprii, în vederea completãrii acesteia cu reprezentantii ministerului

3. Sã organizeze examenul de licentã în locatiile avizate de ARACIS în acest sens

4. Sã comunice Ministerului Educatiei programarea examenelor de licentã, locatiile în care se vor desfãsura, sãlile, datele de organizare.

5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenta directã si nemijlocitã a candidatului în fata comisie

6. Sã faciliteze accesul mass media la organizarea si desfãsurarea examenului de licentã, în vederea asigurãrii transparentei pentru realizarea unei corecte informãri a opiniei publixce, accesul media urmând a se face fãrã a-i perturba pe participanti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

103 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.