28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

Liceu obligat să plătească 10.000 de euro unor elevi cărora le-a fost scăzută nota la purtare. Decizia instanţei e definitivă

Conducerea liceului i-a sancţionat pe nedrept pe elevi, spun judecătorii. După ani de procese, tinerii au câştigat, iar liceul este acum bun de plată.

Curtea de Apel Constanţa a decis zilele acestea că doi foşti elevi ai unui liceu din Cernavodă, cărora li s-a scăzut nota la purtare, ilegal, în anul 2019, trebuie să primească suma de 10.000 de euro ca prejudiciu.

Cătălin Geambaşu şi Cosmin Negoiţă au fost sancţionaţi în urmă cu trei ani, de Consiliul Profesoral al Liceului Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă, cu scăderea notei la purtare la 8, respectiv 7, după ce au fost într-un stadiu de practică Erasmus, desfăşurat în Spania. Ei erau cei mai premiaţi elevi ai şcolii la diferite concursuri naţionale de robotică.

Părinţii elevilor, care la acea vreme erau minori, au dat în judecată liceul şi au obţinut definitiv modificarea notelor la purtare şi anularea deciziilor de scădere a notei la purtate. S-a ajuns chiar la executarea silită a liceului pentru a îndrepta aceste note.

În paralel, elevii, între timp studenţi la Politehnică la Iaşi şi Bucureşti, au dat în judecată liceul cerând daune morale de 100.000 de euro (câte 50.000 de fiecare). Judecătorii au stabilit că vor primi câte 5.000 de euro ca prejudiciu.

Citeste mai mult: adev.ro/ra252o

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here