Liceul “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui îi asteaptã pe cei mai buni dintre absolventii de-a VIII-a sã facã performantã… marca LMK!

ELITA Fãrã îndoialã, Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, din municipiul resedintã de judet, este reperul de necontestat al elitei învãtãmântului local vasluian, astfel cã elevii de gimnaziu stiu cã este o concurentã acerbã pentru a ajunge pe unul din locurile oferite în clasele de la LMK. Fie cã este vorba despre profiluri de la “Real”, fie de la “Uman”, calitatea profesorilor, modul de predare, exigenta, pasiunea, dar si conditiile didactice oferite sunt la acelasi nivel al performantei. Prin oferta educationalã pentru anul 2020-2021, viitorii liceeni au la dispozitie un numãr de 168 locuri.

Pustii care terminã clasa a IV-a si îsi doresc sã ajungã mai devreme la acest liceu de prestigiu, au si ei sansa lor, astfel cã se pot înscrie în perioada 2 iunie – 25 iunie 2020. Dosarul de înscriere trebuie sã continã o crere tip (formular tipizat de la secretariat), dosar cu sinã, copie xerox a certificatului de nastere a copilului, copii xerox a cãrtilor de identitate pãrinti, avizul epidemiologic si adeverintã medicalã. În cazul în care numãrul de înscrisi depãseste numãrul celor 30 de locuri, se va sustine o singurã testare scrisã la disciplinele Limba românã si Matematicã, în data de 30.06.2020, în intervalul orar 9,00-11,00.

Oferta educationalã prezentatã viitorilor liceeni de clasa a IX-a

Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” este primul liceu înfiintat în Vaslui, de altfel si cel mai reprezentativ pentru acesta. Acesta a fost înfiintat în anul 1890 la initiativa unui grup de cetãteni, în frunte cu prefectul de la acea vreme, D.S. Donici. De-a lungul timpului, acest liceu a educat mari personalitãti precum Constantin Motas, Stefan Ciubotãrasu, Radu Beligan sau Constantin Tãnase.

Cunoscut ca un liceu de elitã din judet, Liceul „Mihail Kogãlniceanu” (LMK) Vaslui atrage tot mai multi elevi. Prin oferta educationalã pentru anul 2020-2021, se pune la dispozitia viitorilor liceeni un numãr de 168 locuri pentru profilul real si uman. Astfel, la Profilul Real sunt prezentate 28 de locuri pentru domeniul Matematicã-informaticã, intensiv informaticã si 56 de locuri pentru domeniul Stiinte ale Naturii. Profilul Uman cuprinde 28 de locuri la domeniul Stiinte sociale, intensiv limba francezã, 28 de locuri in domeniul Stiine sociale bilingv limba englezã si 28 de locuri la Filologie, intensiv limba englezã.

La clasele a IX-a cu profil intensiv – limbi moderne (francezã – stiinte sociale si englezã – filologie) se intrã pe baza mediei si a fisei de optiuni, completatã cu respectivele coduri”, adaugã directorul liceului, prof. Cãtãlin Ignat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ