14.9 C
Vaslui
28-sept.-2022

Liceul „Radu Miron” a așezat Vasluiul pe harta UE #ErasmusDays

- Advertisement -

Ediția de anul acesta a #ErasmusDays, o inițiativã care se adreseazã tuturor actorilor interesați de promovarea valorilor europene, a fost o ocazie excelentã pentru elevii Liceului „Radu Miron” de a descoperi impactul pozitiv și rezultatele pe care le-au avut proiectele Erasmus+ implementate la nivelul școlii. Evenimentul a condus la desfãșurarea unei conferințe, oportunitate de a întruni laolaltã participanți și viitori participanți, beneficiari ai stagiilor VET, de a împãrtãși facilitãțile de internaționalizare a meseriei prin sprijinul ErasmusÂ. Liceul „Radu Miron” a așezat astfel Vasluiul pe harta Europei #ErasmusDays.

Activitatea, care a avut loc pe 17 octombrie, s-a adresat unui numãr de 30 de elevi din anul I și 30 de elevi din anul II, de la specializarea Asistent Medical Generalist, care se vor înscrie la selecția pentru mobilitatea din cadrul proiectului „Profesia de asistent medical – garanția promovãrii și menținerii sãnãtãții ființei umane”. Fluxul de participanți va efectua activitãti practice timp de trei sãptãmâni la partenerul din Germania, centrul de formare profesionalã WBS Training. Scopul activitãții a fost acela de a oferi informații despre oportunitãțile programului Erasmus în vederea dezvoltãrii de competente adaptate nevoilor reale ale societatii și în vederea facilitãrii insertiei profesionale la nivel national și european. Participanții au fost interesați sã descopere susținerea U.E. în formarea și dobândirea unor competente profesionale adaptate pietei muncii internaționale, îmbunãtãtirea competentelor lingvistice, a capacitãtii de adaptare la nevoile comunitãtii. Dezvoltarea personalã și profesionalã prin mobilitate VET, împãrtãșitã de stagiari prin testimoniale, a determinat elevii sã vadã lucrurile si dintr-o alta perspectivã, unde accentul cade pe interculturalitate, egalitate în drepturi, lucru în echipã, asigurarea calitãtii vietii profesionale, integrare si redobândirea autonomiei.

Participanții au cunoscut beneficiile Erasmus+

„Titlul activitãții – ErasmusÂ, o profesie internaționalã – a fost propus cu dublã nuanțã. În primul rând, ne dorim ca, an de an, sã devenim acționari în cadrul programelor europene, iar istoricul aratã cã de 4 ani suntem beneficiari Erasmus cu peste 100 de stagiari. În al doilea rând, meseria de asistent medical are nevoie de adaptarea competențelor profesionale la nivel european, lucru pe care îl realizãm prin stagiile din proiectele Erasmus, implicit actualul proiect, Profesia de asistent medical – garanția promovãrii și menținerii sãnãtãții ființei umane. Ambele nuanțe au fost dezbãtute în cadrul conferințelor cu elevii din anii I și II. Participanții au cunoscut beneficiile Erasmus, au descoperit din testimonialele colegilor experiența atractivã în formarea profesionalã la nivel european și au aflat contextul international al profesiei de asistent medical, o meserie solicitatã la cote înalte pe piața internaționalã a muncii”, a declarat prof. Mirela Muștiuc, directorul Liceului „Radu Miron” Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.