spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
23-apr.-2024

Liceul Tehnologic „Ion Mincu”, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat” – etapa județeană

- Advertisement -
OLIMPIADĂ… 12 echipaje, formate din câte trei elevi, vor juca meciuri de dezbatere și argumentare. Acestea vor fi jurizate de profesorii coordonatori, în calitate de arbitri.

DEZBATERI… Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui va găzdui sâmbătă, 28 mai, etapa județeană a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Vor participa șapte echipaje la secțiunea „Începători” și cinci echipaje la secțiunea „Avansați”. Cele 12 echipaje, formate din câte trei elevi, vor juca meciuri de dezbatere și argumentare, care vor fi jurizate de profesorii coordonatori, în calitate de arbitri. În urma etapei județene, echipajele cu punctajele cele mai mari, de la fiecare secțiune, vor participa la faza națională, găzduită anul acesta de județul Neamț, în perioada 11-17 iulie.

Cei 36 de liceeni din Vaslui, Bârlad și Huși vor dezbate pe următoarele moțiuni actuale vremurilor în care trăim. Astfel, moțiunile din cadrul secțiunii “Începători” sunt următoare: “Acest Parlament crede că transportul public gratuit în comunitățile urbane ar reduce semnificativ poluarea” și “Acest Parlament crede că, în învățământul liceal, ponderea disciplinelor umaniste ar trebui să fie superioară celei a disciplinelor exacte”. Moțiunile ce vor fi dezbătute în cadrul celei de-a doua secțiuni (“Avansați”) sunt: “Acest Parlament consideră că, în situațiile de criză, cenzurarea de către stat a mesajelor din mediul online este justificată” și “Pentru proba la alegere a examenului de bacalaureat, acest Parlament ar oferi elevilor posibilitatea de a opta pentru orice disciplină studiată pe parcursul celor patru ani de liceu”.

“Tinerii dezbat”, o olimpiadă care îi pregătește pe elevi să investigheze și să analizeze probleme importante ale lumii contemporane

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public, precum și la formarea și dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. Practica dezbaterilor îi pregătește pe tineri să acționeze coerent, să investigheze și să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici și constructivi în abordările asupra unui subiect. Competiția este cuprinsă în Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare la care participă elevi români în anul școlar 2021 – 2022.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.