0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, pe podiumul Olimpiadei Nationale de Istorie

- Advertisement -

PREMIU… O elevã din Vaslui, în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Emil Racovi„, a reusit sã se claseze pe podiumul Olimpiadei Nationale de Istorie. Se numeste Elena Laura Ungureanu, este pregãtitã de profesoara Ionela Lepãrdã si a obtinut al treilea punctaj la nivel national – 90.50 puncte, adicã Premiul III. „Mã bucur nespus de mult cã rezultatul muncii mele se reflectã în punctajul obtinut„, a spus proaspãta premiantã de la Liceul Teoretic Emil Racovi Vaslui. „O felicit si îi doresc rezultate la fel de frumoase si la examenul de Bacalaureat, care bate la u, a transmis prof. Ionela Lepãrdã.

Faza nationalã a Olimpiadei de Istorie, editia a 43-a, s-a desfãsurat în perioada 18-21 aprilie, la Târgu Mures. Au participat peste douã sute de elevi din toatã tara, iar judetul Vaslui a fost reprezentat de cinci eleve:

Daria Butnaru (clasa a VIII-a) de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui; Stefania-Evelina Motas (clasa a IX-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui; Ana-Maria Alexandra Motrea (la clasa a X-a) de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad; Andreea Pãlimaru (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui; Elena-Laura Ungureanu (clasa a XII-a) de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui.

Elena Laura Ungureanu: „Pasiunea mea pentru istorie mi-a fost insuflatã de cãtre doamna prof. Ionela Lepãrdã, care mi-a fost alãturi la fiecare pas”

Cel mai bun rezultat, înregistrat de judetul Vaslui la aceastã olimpiadã, îi apartine elevei Elena Laura Ungureanu. Aceasta a reusit sã obtinã un meritoriu Premiu III, urcând, astfel, judetul pe podium. În spatele rezultatului sãu, se aflã multã muncã atât din partea sa, cât si a profesoarei coordonatoare. „Este o frumoasã reusitã a Laurei, un rezultat care încununeazã parcursul de anul acesta de la olimpiada de istorie, la faza judeteanã Laura obtinând nota 10. Iatã cã la faza nationalã Laura a confirmat, iar pasiunea ei pentru istorie, perseverenta si dãruirea i-au adus un premiu atât de meritat. O felicit si îi doresc rezultate la fel de frumoase si la examenul de Bacalaureat, care bate la usã”, a spus Ionela Lepãrdã, prof. coordonator al elevei. Pentru Elena Laura Ungureanu, participarea la Olimpiada Nationalã de Istorie a reprezentat o experientã ineditã: „mi-a oferit sansa sã reprezint Liceul Teoretic „Emil Racovitã” la cel mai înalt nivel si sã pun în practicã tot ceea ce am învãtat. Pasiunea mea pentru istorie mi-a fost insuflatã de cãtre doamna prof. Ionela Lepãrdã, care mi-a fost alãturi la fiecare pas si a contribuit la îndeplinirea acestui vis, ce a devenit realitate prin multã muncã si perseverentã. Mã bucur nespus de mult cã rezultatul muncii mele se reflectã în punctajul obtinut”, a spus Elena Laura.

Directoarea Liceului Teoretic Emil Racovi„: „le felicit, din toatã inima, pentru performanta obtinutã

Directoarea Liceului Teoretic „Emil Racovitã” le-a felicitat pe elevã si profesoarã pentru rezultatul obtinut si le-a urat succes în tot ceea ce si-au propus: „Elena Laura Ungureanu a demonstrat, încã o datã, cã performanta se poate face cu mult efort, pasiune si talent. Pe lângã acestea, mai este nevoie de sprijin, de îndrumare si încurajare continuã. Toate acestea au venit de la doamna profesor Lepãrdã Ionela- Adriana, profesoara de istorie a Laurei, de la pãrinti și prieteni. Munca asiduã profesor-elev, prelungitã mult peste limitele programului scolar, a devenit pentru eleva noastrã plãcere de a învãta si demonstreazã cã, pentru cei dornici de performantã, învãtarea nu este o povarã, ci o plãcere. Amândurora, le doresc succese în tot ceea ce si-au propus si le felicit, din toatã inima, pentru performanta obtinutã”, a transmis prof. Cezarina Mihaela Scutaru, director al Liceului Teoretic „Emil Racovitã”Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.