28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Lichidator judiciar barladean dupa gratii

ÎNCHIS Cezar Munteanu a fost închis la sfârsitul anului trecut, pentru înselãciune în dauna avutului particular. Cauza penalã pentru care Cezar Munteanu, fost cadru militar, actualmente în rezervã, a ajuns dupã gratii pentru sase ani, vine din anul 2003, înselati fiind mai multi administratori de societãti. Lichidatorul are acum de achitat despãgubiri de peste 300 de miliarde de lei vechi.

Dupã mai bine de sapte ani de cercetãri si procese a început sã se facã luminã si în cazul afacerilor din spatele lichidãrilor judiciare si al falimentelor din Bârlad. Un fost lichidator judiciar, Cezar Munteanu, expert auditor, fost ofiter al Armatei Române, a fost închis la sfârsitul anului trecut în Penitenciarul Iasi, pentru înselãciune în dauna avutului privat, având de executat sase ani de detentie. Controversatul afacerist – expert auditor, Cezar Munteanu, care avea o avere destul de consistentã, are de achitat, ca despãgubiri, sume ce trec de 300 de miliarde de lei vechi.

Investitor iordanian înselat de Munteanu

În octombrie 2003, bârlãdeanca Xenia Al Dasouqi, care este cãsãtoritã cu un cetãtean iordanian, a cumpãrat o clãdire de la SC Agromec SRL Bârlad, al carei lichidator judiciar a fost Cezar Munteanu. Societatea fusese declaratã falimentarã si a fãcut transferul de bunuri pe firma SC Tipocart SRL Bârlad, care, la rândul ei, a fost scoasã în faliment. În caietul de sarcini pe baza cãruia s-a fãcut vânzarea era trecut un anumit numãr de camere si o anumitã suprafatã, care s-au diminuat dupã vânzare, printr-o expertizã fãcutã aiurea a lichidatorului Munteanu. Investitoarea Al Dasouqi a cumpãrat clãdirea de pe strada Tecuciului nr. 7 la licitatie publicã, conform unui anunt din presã: “ În actul de proprietate mi s-au vândut 544 de metri pãtrati suprafatã utilã si 2.000 de metri pãtrati teren aferent, pentru care am achitat 5 miliarde de lei vechi. Când am fost sã intabulãm clãdirea, am constatat cã dupã o lunã de la licitatie, fostul administrator, Ioan Dumitru, a introdus la Cartea Funciarã o cerere de dezmembrare a activului, cu acceptul lui Cezar Munteanu, în numele Tipocart, desi clãdirea era gajatã la BRD pentru un împrumut al Agromec. Ei au facut un transfer de la Agromec la Tipocart nimeni nu stie cum. Bucãtica dezmembratã, de 120 mp, a trecut apoi la Mecano Prest si noi ne-am trezit înselati pentru cã nu ne-am putut intabula clãdirea. Am sesizat încã din noimebrie 2003 PNA-ul pe atunci si ne-am judecat cu Cezar Munteanu si Ion Dumitru timp de sapte ani! Dar s-a fãcut dreptate si acum trebuie sã ne recuperãm banii, care vor fi actualizati de atunci, din 2003“, ne-a spus Xenia Al Dasouqi.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here