32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Licitatie anulata la Bucuresti, inghetata la Iasi

DE LA CAPÃT Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a decis reluarea licitatiei pentru reabilitarea drumului judetean 248 Iasi-Grajduri -Vaslui, licitatie desfãsuratã la Iasi în urmã cu câteva luni si contestatã imediat de unele dintre firmele participante. Deoarece Consiliul Judetean(CJ) Vaslui este partener în acest proiect si beneficiar direct, specialisti din cadrul institutiei au fost trimisi la Iasi. “(…)Am trimis functionari din cadrul Serviciului de licitatii al CJ, nu pot spune nimic despre situatie, trebuie sã vedem exact cum s-au desfãsurat lucrurile. Este regretabilã întârzierea acestui proiect”, a declarat Vasile Mihalachi presedintele CJ Vaslui.

Bucurestiul a anulat licitatia reabilitãrii DJ 248 Iasi-Vaslui iar proiectul intra în “prelungiri”, care vor însemna, bineînteles, reluarea licitatiei din faza analizei ofertelor. Desi aproape finalizatã, licitatia pentru reabilitarea celor 37,98 kilometri de drum a fost întoarsã de cãtre firmele care au contestat modul de solutionare a ofertelor de cãtre CJ Iasi care le catalogase drept nerealiste în ce priveste durata de executie. Multe din cele 10 firme înscrise în bãtãlia pentru obtinerea lucrãrilor puseserã termene de executie 4,5 si 6 luni. În conditiile în care normativele tehnice dupã care lucreazã specialistii din CJ Iasi sunt vechi, si impuneau temene mai mari de executie, aceste firme au fost eliminate. Desigur, ofertantii eliminati au depus contestatie la CNSC si au câstigat. Pânã sã depunã contestatie, firma care a câstigat licitatia a fost SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas cu o ofertã de 39,7 milioane de lei. O ofertã intratã în cursa finalã a licitatiei electronice a fost si cea depusã de SC Vega 93 Galati SRL cu 51,6 milioane lei. De mentionat cã SC Vega 93 Galati este una din firmele care au fãcut contestatie la Bucuresti în urma licitatiei de anul trecut organizatã de CJ Vaslui cu privire la atribuirea lucrãrilor drumului judetean Cretesti-Murgeni. “Stiu despre ce s-a întâmplat la Bucuresti, dar nu stiu ce s-a întâmplat cu adevãrat la Iasi. Am trimis functionari din cadrul Serviciului de licitatii al CJ , nu pot spune nimic despre situatie, trebuie sã vedem exact cum s-au desfãsurat lucrurile. Este regretabilã întârzierea acestui proiect”, a declarat Vasile Mihalachi presedintele CJ Vaslui.

Punct si de la capãt

“Licitatia va fi reluatã din faza depunerii ofertelor. La aceasta vor participa numai cele 10 firme înscrise anul trecut la licitatie. Durata reanalizãrii ofertelor va fi undeva la 20 de zile lucrãtoare, dupã care se selecteazã firmele care îndeplinesc cerintele caietului de sarcini si se trece la licitatia electronicã din sistemul national desfãsuratã pe internet”, a declarat Sebastian Tãtaru, purtãtorul de cuvânt al CJ Iasi. Drumul leagã localitãtile Iasi-Ciurea-Mogosesti-Grajduri-Scânteia-limita jududetului Vaslui – Rebricea-Vulturesti (Podeni), adicã 29,4 de kilometri pe teritoriul judetului Iasi si numai 8,58 de kilometri în judetul Vaslui. Prin reabilitarea drumului se doreste îmbunãtãtirea stãrii tehnice a infrastructurii rutiere în scopul cresterii gradului de sigurantã rutierã, reducerea timpului de cãlãtorie pe directia Iasi-Vaslui si scoaterea din izolare a unor zone rurale cu o dezvoltare structurala deficitarã si stimularea cresterii economice în aceastã regiune. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operational Regional axa 2- îmbunãtãtirea infrastructurii de transport regionale si locale banii fiind în cea mai mare parte din fondurile structurale europene. Valoarea nerambursabilã solicitatã de la Uniunea Europeanã este de 57.841.159,16 lei dintr-o valoare totalã a proiectului de 70.117.252,34 lei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here