31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Licitație pentru execuția lucrărilor de extindere a Ambulatoriului de specialitate din Bârlad

ÎN SFÂRȘIT… Primăria Municipiului Bârlad a postat în SICAP anunțul de participare pentru achiziția lucrărilor de execuție la obiectivul de investiții „Extinderea și dotarea Ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman»” Bârlad. Valoarea estimată a achiziției este de 17.474.711,11 lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la semnarea Contractului de lucrări. Locul de desfășurare a lucrărilor este str. Republicii, nr. 300, în incinta Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Ambulatoriul va fi dotat cu încă un Computer Tomograf și un R.M.N, pentru Cabinetul de Radiologie și Imagistică Medicală, dotările ajungând la peste 6 000 000 de lei.

Realizarea clădirii Ambulatoriului de specialitate în vederea asigurării serviciilor medicale în regim ambulator se face conform cerințelor și normativelor în vigoare. Prin realizarea proiectului s-a urmărit asigurarea condițiilor esențiale de siguranță prin organizarea activității medicale specifice consultațiilor și tratamentelor de specialitate pentru pacienți, respectiv prin dotarea și asigurarea de condiții speciale spațiilor cu destinații speciale prin sisteme de ventilație conforme, finisaje corespunzătoare și fluxuri funcționale interne corecte. Prin realizarea extinderii ambulatoriului cu clădirea propusă construirii se urmărește completarea funcțiunilor care lipsesc și conformarea spațiilor improprii situate în clădirile existente. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 20.12.2021, ora 15.00. Ofertele se vor deschide pe data de 20.12.2021, ora 15.00, în SICAP. Programul de finanțare europeană accesat pentru realizarea investiției este POR 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluzinea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități.

Lungul drum până la final: trei ani aprobările și trei ani lucrările de execuție!

„În octombrie 2018 am depus proiectul la finanțator și la 30 septembrie 2019 a fost declarat finanțabil. A stat la minister pentru avizare până în februarie 2020, iar după un an și cinci luni, în sfârșit s-a semnat finanțarea. Contractul se întinde pe o durată de 36 de luni, începând de la data semnării, timp în care investiția trebuie finanțată, realizată C^M și dotată. Vom avea în cadrul acestui proiect încă un Computer Tomograf și un R.M.N, pentru Cabinetul de Radiologie și Imagistică Medicală, dotările toate ajungând să fie de peste 6.000.000 de lei. Dar principalele aparate sunt acestea două: CT-ul și RMN-ul, ambele de ultimă generație”, a spus Cătălin Moraru, șeful Departamentului de Proiecte Europene.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here