24.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Lidl Vaslui te invită să “treci pe proaspăt” cu pepeni putreziți și urât mirositori, care bolborosesc precum șampania

- Advertisement -

INCREDIBIL… O echipă de inspectori de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) Vaslui, coordonată de directorul instituției, dr. Mihai Ponea, a avut surpriza să găsească în cel mai mare magazin al lanțului Lidl de la Vaslui, situat la intrarea în oraș, pepeni putreziți, din care ieșea un soi de spumă, urât mirositoare. S-au retras de la comercializare peste 350 de kilograme, iar magazinul a fost amendat cu 10.000 de lei. Astfel sloganul cu care Lidl vrea să atragă clienții, “Treci pe proaspăt!”, se potrivește perfect cu decorul de pepeni putreziți, care fierb de la cădură și împrăștie în magazine o mireasmă cu iz românesc și plină de bacterii. Lidl are în fiecare magazin din România delimitată o zonă, numită sugestiv Piață Lidl, iar meseriașii care se ocupă de promovarea acestui sector îi îmbie pe pofticioși cu o poveste siropoasă de genul: “În fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend, fructele și legumele sunt livrate către magazinele din toată țara. Pentru că ne dorim să îți oferim ce-i mai bun, facem constant verificări atente, în depozite și magazine, astfel încât să găsești la raft doar produse prospete și de calitate”. Numai că la Vaslui, totul e pe invers. Pepenii, chipurile aduși în weekend, sunt putreziți, au început să fermenteze în suc propriu, iar la suprafață prezentau spumozități, semn că erau culeși de luna trecută. În loc de produse proaspete și de calitate, Lidl oferă la pachet bacterii periculoase și mirosuri pestilențiale. Ne întrebăm cum de angajații magazinului nu s-au sesizat și au putut scoate la vânzare astfel de produse. Dar, din nefericire pentru ei, s-au sesizat cumpărătorii care au sunat la DSVSA Vaslui și au anunțat grozăvia.

Inspectorii DSVSA – amendă de 10.000 de lei pentru Piața Lidl

Echipa de control a fost condusă de doctorul Mihai Ponea, care a rămas surprins neplăcut de situația de la Lidl Vaslui. “La o sesizare venită din partea unor clienți, o echipă de inspectori a descins în magazinul Lidl de la intrarea în Vaslui și au depistat un lot de pepeni putreziți, cu spumozități pe suprafața acestora, din care curgeau lichide pe pardoseala magazinului urât mirositoare. Am decis confiscarea întregii cantități de 350 de kg de pepene și am dispus igienizarea locului unde erau depozitați, fiindcă există pericolul răspândirii de bacterii urât mirositoare. Am dispus, totodată, amendarea magazinului cu suma de 10.000 de lei și le-am trasat o serie de recomandări pentru a preîntâmpina astfel de situații. În toată această perioadă noi vom intesifica controalele. Ați văzut și ieri situația unor fabrici de pâine, unde am descoperit pâine mucegăită pregătită să reintre în producție”, a spus acesta.

Pâine mucegăită la fabrica din Copou a SC Hovio Prod SRL

Ieri a fost închisă de inspectorii de la DSVSA Vaslui fabrica din strada Delea nr. 8, unde se fabrică Pâinea Copou de către SC Hovio Prod SRL. Inspectorii au găsit saci întregi de pâine mucegăită pregătiți cel mai propabil să reintre în ciclul de producție. Mucegaiul era și pe pereți, ceea ce i-a determinat pe inspectori să închidă temporar fabrica, până se fac igienizările corespunzătoare normelor legale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. Normal că la LIDL acolo nu prea mere cu şpăguţa …..măi borfaşilor, şpăgarilor de la DSVSA pe la boxele de carne unde jegul colcăie şi pute a hoit ,pe la magazinele alimentare Berlin ,pe la cofetaria Berlin care a bagăt zeci de oameni în spital ,prin bucătăriile restaurantelor unde măncaţi şi beţi ca porcii aţi fost ?

 2. E firesc ca marlanii prost crescuti,sinecuristi parveniti,sa fie deranjati de cei care aoreciaza comertul super civilizat oferit de supermarcheturile straine.Asa cum e tot atat de firesc ca marlanimea sa dea vina pt.orice pe strainii care „ne asupresc”.
  Hai sictir marlan sinecurist prost crescut !

 3. dar carrfour din centru nimica control acuma vand prune moi numai bune de pus pentru tuica anpc sa isi faca treaba bine sau e numai un control de imagine sa zica prosti ca isi fac treaba ce se mai aude cu telverdele lor ca nu raspunde nimeni

 4. Dacă va faceți treaba ,numai cuvinte de lauda. Dar asta SA FIE VALABIL PENTRU TOT.
  V-am sesizat de doua ori in doua săptămâni pt condițiile dezastruoase in care sunt comercializate produsele lactate in piata sf. Ilie referitor la lipsa vitrinelor frigorifice ceea ce duce la multe toxinfecții alimentare.
  Dacă intr-o fabrica de paine găsiți produsele lactate și eventual ouăle nedepozitate in frigidere ar mai putea funcționa?
  Dvs. Mi-ați răspuns ca in piata se vind produsele lactate in condiții igienice iar referitor la vitrine frigorifice deținătorul spațiului a făcut numeroase intervenții la ordonatorul de credite dar fără nicio șansa. Sa știți ca oamenii aia care comercializează produse lactate plătesc taxe zilnic,iar DAPPC Barlad are propriul buget.
  Dar indiferent de situație Dvs. trebuia sa respectați legea și sa suspendați activitatea pana la intrarea in legalitate.
  Mi-ați spus ca spațiul respectiv este dotata cu aparate de aer Conditionat. Pe bune? De când aerul Conditionat realizează temperaturi de refrigerare?
  Va rog sa va faceți datoria cu aceeași măsura pentru toți agenții economici

 5. ,, IUBITORUL „” de imagine ne arata o poza !!!!! PRIETENII stiu despre cine este vorba . ,, SANCTIUNI „” este o rubrica in procesul verbal de control .

 6. Cand calicii nosstalgici communisti sunt incurajati sa urasca supermarcheturle i si strainii care sug sangele pur romanesc.Vai de capul nostru,imi fac cumparaturile doar in asa magazine,sunt curate,esti ,te servesti si alegi ce vrei cat vrei,au parcari cat cuprinde,dar unii,din ce in ce mai putini,au nostalgii despre mizeria de asa zis conert din epoca jigodiilor comuniste.Am cumparat harbuji de peste tot;toti,absolut toti au fost execrabili,cu o exceptie,LIDL,singurul harbuz ca lumea l.am cumparat,da,de la LIDL.Hai tovarasi calici,hai cu injuraturile !???

  • Nu pot sa cred ca ai scos limba din koorul lui Mitica Boul Ros casa o bagi in cel al patronatului Lidl! Deh, naravul din fire n-are lecuire!

 7. Lidl din autogara a ajuns un rebut, e jale acolo. Angajații is in lumea lor,n-au nicio treabă dacă ii intrebi ceva. Unii sunt și f nesimțiți, se bârfesc prin căști cu ceilalți colegi,vb urât de fata cu clienții etc…. Și niciodată nu găsești marfa la rafturi. Stau paletii cu marfa pe culoare, și își iau clienții de acolo ce au nevoie,ca e Angajați nu-i vezi sa așeze marfa… Ați dus toți oamenii buni la Lidl de la Dedeman, iar pe ăsta din autogara l-ati lăsat al nimănui…

 8. La confratii de la Kaufland, nu s-au sinchisit toata vara sa faca un control, desi si ei au avut in perioada asta o groaza de de pepeni stricati scosi la vanzare. Chiar saptamana asta s-au vandut ultimele rebuturi la reducere. Si pepenii nu sunt singura problema la Kaufland. Seara dupa ora 8 de multe ori e jale la raionul fructe-legume, atunci cand se vand ultimele rebuturi cu pret redus. Mai misto e zona de reduceri de la vitrinele frigorifice de langa mezeluri. Acolo gasesti o groaza de produse expirate. Un inspector ANPC pe acolo n-am vazut. Apropo, 10.000 RON amenda la un magazin ca LIDL sunt bani de buzunar. Sincer asta miroase a actiune de imagine, pregatitoare pentru aia mai mici care o sa incaseze amenzi la fel de mari ca si LIDL. Asa pervers se lucreaza la ANPC. La un magazin cu cifra de afaceri de 100 de ori mai mica ca LIDL o sa dati aceeasi amenda pentru abateri mai lejere. Se stie cum lucreaza ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.