Liliana Harhas Ciobanu- de la profesor și voluntar, general la ISJ!

ȘEFĂ…Liliana Harhas-Ciobanu este noua șefă a ISJ Vaslui. Ultima funcție ocupată de aceasta a fost cea de inspector școlar pentru limbi moderne

INTERVIU… La o săptămână după ce și-a intrat în atribuțiile de Inspector Școlar General Vaslui, prof. Liliana Harhas-Ciobanu a stat de vorbă cu echipa Vremea Nouă, declarându-se onorată de noua sa numire în funcție: “Este o funcție care mă onorează, dar mă și responsabilizează. Voi depune tot efortul, astfel încât întreg colectivul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui să aplice strategiile Ministerului Educației în interesul beneficiarilor educației”. Printre obiectivele pe care le are în vedere în această perioadă se numără “evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, Evaluarea Națională, Examenul de Bacalaureat, admiterea la liceu și examenele pe care urmează să le susțină profesorii (definitivat, titularizare)”. Aceasta are o vechime de 30 de ani în învățământ, timp în care a ocupat mai multe funcții, printre care și cea de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane. În ceea ce privește timpul liber, noua șefă ISJ Vaslui și-l alocă diverselor activități de voluntariat în cadrul organizației PeopletoPeople International.

Prof. Liliana Harhas este, de săptămâna trecută, noul Inspector Școlar General Vaslui, în locul prof. Loredana Roman, care a fost eliberată din funcție.Noua șefă ISJ se declară onorată de numire și promite să facă tot ce îi stă în putință, spre binele beneficiarilor educației: “Este o funcție care mă onorează, dar mă și responsabilizează. Voi depune tot efortul, astfel încât întreg colectivul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui să aplice strategiile Ministerului Educației în interesul beneficiarilor educației”, a declarat prof. Liliana Harhas-Ciobanu. Cu o vechime de 30 de ani în învățământ, prof. Liliana Harhas deține experiența necesară ocupării acestei funcții, aceasta fiind deja familiarizată cu atribuțiile pe care trebuie să le îndeplinească un inspector școlar. “De 30 de ani sunt în sistemul de învățământ, dintre care de 26 de ani sunt la liceul la care am fost și eu elevă, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Într-un alt mandat am fost inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane, moment în care am realizat că spiritul de echipă, corectitudinea, verticalitatea și profesionalismul sunt datele unui bun conducător”; a spus noua șefă ISJ Vaslui. Deși nu este o persoană care să pună vorbele mai presus de fapte, a acceptat să ne spună în avans care sunt obiectivele pe care le are în vedere. “Printre prioritățile mele, împreună cu inspectorii școlari, sunt mobilitatea cadrelor didactice, evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a. Desigur și Evaluarea Națională, Examenul de Bacalaureat, admiterea la liceu și examenele pe care urmează să le susțină profesorii (definitivat, titularizare)”, a precizat Inspector școlar general, prof. Liliana Harhas-Ciobanu. Proaspăt instalatul inspector general dorește unitate în echipa cu care va colabora și o bună înțelegere cu toți colegii: “Sper într-o bună colaborare cu toți colegii mei, cu directorii unităților de învățământ, dar și cu toți factorii implicați în procesul instructiv-educativ, pentru a oferi un învățământ de calitate”, a transmis șefa ISJ Vaslui. Pe lângă activitatea profesională, prof. Liliana Harhas își dedică o bună parte din timp voluntariatului pentru diverse cauze caritabile. Aceasta coordonează, împreună cu elevii voluntari ai organizației PeopletoPeople, acțiuni prin care să redea puțină speranță persoanelor defavorizate. “Elevele mele au organizat o strângere de fonduri și de materiale școlare pentru niște copii din Tanacu, lipsiți de posibilități. Cel mai mult i-au bucurat pixurile, din tot ce au primit. Am rămas impresionată, nu pot să uit cum m-am simțit. Au strigat fericiți: “În sfârșit avem cu ce scrie!” Cel mai important e să oferi ajutor, indiferent în ce fel. Dacă la sfârșitul zilei știu că am ajutat un copil să zâmbească, atunci nu am pierdut ziua”, a povestit prof. Liliana Harhas.
7 COMENTARII

  1. Sunteti numită de partid, nu că ați avea mai mult decât orice profesor sau învâțâtor din acest județ. Sunt oameni de la catedră mult mai valoroși dar nu au carnet de partid. Pe ceilalți inspectori cei recomandă? Pe Năstase n-o înlocuiți? Stă de ani de zile…Sunt învățători care știu cum să se comporte și să respecte acest statut.

  2. Daca e sincera, sa zica si cum a ajuns acolo? A dat vreun concurs?
    CUM DOVEDESTE CA E COMPETENTA IN LIPSA UNUI CONCURS? A concurat dansa cu dumneaei si a castigat concursul?
    Cine o sustine? Dna Catanescu si PNL? Tataru? Polak?
    Dar sa o vedem la actiune.

LĂSAȚI UN MESAJ