spot_imgspot_img
11.6 C
Vaslui
19-apr.-2024

Liniste si ordine in scolile din Husi

- Advertisement -

SILINTÃ Dupã ce luni la rând s-au strãduit sã facã preventie „ca la carte“ în scolile din Husi, Politia localã de Proximitate a tras, în aceste zile, concluzii pozitive: în institutiile de învãtãmânt din Husi au fost semnalate semnalate mult mai putine abateri disciplinare decât în aceeasi perioadã anului precedent, iar abandonul scolar la nivel de liceu s-a redus semnificativ.

Raziile frecvente prin scolile Husului si întâlnirile dintre elevi, profesori si Politia de Proximitate se pare cã au dat roade! Bilantul primului semestru din anul scolar 2009 – 2010 aratã cã numãrul abaterilor disciplinare în institutiile de învãtãmânt locale este unul considerabil diminuat în raport cu aceeasi perioadã a anului trecut. Mai mult, s-a constatat cã abandonul scolar nu a mai pus probleme ca înainte. Aici, spun politistii, un mare „merit“ îl are programul „Bani de liceu“. „Rezultatele de pânã acum ne încurazjeazã foarte mult. Ele sunt efectul faptului cã am cãutat sã fim în permanentã legãturã cu directorii de scoli, cu dirigintii si nu în ultimul rând, cu elevii care ar putea avea probleme. Nu e usor,pentru cã suntem doar douã persoane. De când vizitãm scolile în mod constant, iar copiii ne simt prezenta în mijlocul lor, sã stiti cã numãrul abaterilor disciplinare s-a diminuat, iar în ce priveste abandonul scolar cred cã.cel putin în acest an, putem vorbi doar despre un caz sau douã, izolate. Trebuie sã spunem cã programul „Bani de buzunar“ are un rol important aici. Bãnutii primiti de elevii care vin la scoalã frecvent îi tin pe multi copii necãjiti în sãlile de clasã“, a precizat agentul sef de politie, Gabriel Marin.

Copiii lãsati în grija tutorilor, posibile victime ale rãufãcãtorilor!

Chiar dacã la nivelul Husului nu reprezintã „un fenomen“, politistii de proximitate vorbesc despre copii cu pãrinti plecati peste hotare si lãsati în grija unor tutori. „Nu sunt multi, dar ei existã. Se pot distinge usor dintr-un grup, prin faptul cã au un comportament mai rebel. Se vede foarte usor diferenta între un copil care are pãrintii lângã el, care este controlat si unul lãsat de capul lui. Din pãcate, acesti copii sunt primii predispusi la tot felul de riscuri. Pot intra în anturaje dubioase si deja e un început gresit. Noi îi avem în vedere, dar cea mai mare responsabilitate trebuie sã revinã pãrintilor“, a mai spus Gabriel Marin (foto). În acest sens, ieri, politistii de proximitate au avut o întâlnire cu 110 elevi gãzduiti în internatul Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir“ Husi. „Ni s-a vorbit despre traficul de persoane si a fost interesant. În ziua de astãzi sunt multi oameni fãrã scrupule si trebuie sã stim sã ne ferim. Mai ales noi, care venim de la tarã, nu prea suntem în temã. Eu chiar am luat numãrul de telefon de la Politia de Proximitate si dacã voi avea probleme, voi suna“, a rezumtat Diana, elevã în clasa a XI-a, discutiile cu politistii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.