Lipsa unui om de pe frontul primarului Ciupilan, proiecte cu greutate picate la vot!

NEMOTIVAT… Ședința CL Huși s-a desfășurat online, un consilier PSD a lipsit și a încurcat socotelile la vot.

VIRTUALI… Ședința ordinară a Consiliului Local (CL) Huși s-a desfășurat online, așa cum se tot întâmplă de o vreme, din cauza pandemiei. Trecând peste faptul că a fost nevoie de intervenția Prefecturii, care să sancționeze prompt intenția de-a dreptul ridicolă a conducerii Primăriei Huși, de a bloca accesul ziarului Vremea Nouă la ședințele online, la întrunirea de ieri s-au discutat în jur de 30 de proiecte, iar unele dintre ele au arătat că majoritatea PSD nu e prea strașnică, dacă lipsa unui consilier a dus la respingerea unor proiecte interesante pentru executiv. De pildă, a picat proiectul privind centrala termică nr. 4, pe care primarul Ciupilan vrea s-o vândă prin licitație publică, dar pentru că i-a lipsit un om de la ședință, opoziția s-a impus, iar proiectul a fost respins. Și nu a fost singurul!

“Vreau să aducem bani la bugetul local, câteva miliarde de lei vechi, dar domnii liberali nu vor. Ei nu vor ca eu să am bani, ca să fac ceva pentru oraș“, s-a supărat primarul, după ce inițiativa sa a fost respinsă. Nu a fost singurul proiect care nu a trecut de votul consilierilor, semn că acolo unde este nevoie de două treimi din voturile consilierilor, majoritatea social-democraților nu e prea sigură de izbândă, dacă fie și un ales lipsește. A mai fost în discuție vânzarea unei locuințe, de pildă, către actualul chiriaș, însă, de asemenea, consilierii liberali au avut amendamente, care au reușit să determine un număr suficient de aleși să nu voteze proiectul, ceea ce a dus la respingerea inițiativei. Sigur că liberalii, prin Cătălina Popa, au argumentat de ce se opun în cazul proiectelor mai sus menționate, însă, așa cum se întâmplă adesea în sistemul de videoconferință, calitatea sunetului nu este întotdeauna bună și nu se înțelege întocmai mesajul vorbitorilor și frazele formulate de ei. De aceea, pentru a nu fi nicio inadvertență în acest sens, rămâne de consemnat doar votul, care a fost cert și hotărâtor în acest caz. De asemenea, un alt proiect care a avut parte de discuții a fost cel în care s-a decis acordarea unei camere la “Recon” familiei Chiriac, cunoscută în oraș, pentru că e caz social cu state vechi. Aici, consiliera Cătălina Popa a considerat că o cameră de 18 mp pentru 6 – 7 persoane, câte sunt ele, este insuficientă, iar cel mai bine ar fi ca să le fie reparat cumva imobilul în care au stat până acum, undeva în incinta Ocolului Silvic. Primarul Ioan Ciupilan a explicat că acel imobil nu aparține Primăriei și nu ar avea cum instituția să investească într-un bun care nu îi aparține, iar o cameră la “Recon” este, cât de cât, o soluție pentru această familie. Toți consilierii au votat inițiativa, în cele din urmă.

Colegiul “Cuza Vodă”, demers pentru a-și lua sala de sport înapoi!

La finalul discuțiilor, președintele de ședință, profesorul Cristinel Popa, i-a dat cuvântul directorului Colegiului Național “Cuza Vodă”, prof. Manuela Iacob, care a vrut ca plenul CL Huși să revoce hotărârea prin care luau liceului sala de sport și o dădeau în administrare Școlii “Anastasie Panu”. În fraze elegante, dar destul de ferme, prof. Manuela Iacob le-a explicat aleșilor că sala de sport nu poate fi luată oricum și dată altei școli, căci ea face parte dintr-o clădire istorică, dintr-un tot unitar cu multă importanță și multe semnificații. Sunt o serie de contracte, de documente, care ar împiedica o asemenea decizie. Primarul Ciupilan, vizat de mesajul profesoarei Iacob, în calitate de inițiator al proiectului, a venit și dânsul cu o explicație. A spus că nicidecum nu a vrut să facă ceva rău, ci doar a venit cu o rezolvare la solicitarea directorului de la Școala “Anastasie Panu”, prof. Benchea, care i-a cerut acest spațiu, printr-o cerere scrisă. “Eu pot veni cu un proiect de revocare, nu vreau să fac rău. Nu aveam de unde să știu că dumneavoastră v-ați înțeles între timp și ați făcut un protocol. Doamna Benchea a venit la mine, a spus că elevii Școlii 3 nu au unde face orele de sport și a spus că această sală ar fi potrivită. Și eu chiar cred că toți elevii trebuie să aibă unde își face orele de educație fizică. Nu am vrut să iau sala de la “Cuza Vodă” și s-o dau altcuiva… Pot să vin data viitoare cu un proiect de revocare a acelei hotărâri, nu e nicio problemă”, a susținut, hotărât, primarul. “Vedeți, domnule primar! Să vă fie învățătură de minte, când vine vorba despre școli, să nu mai faceți după capul dumneavoastră, că vedeți ce iese”, a intervenit, ironic, consilierul Radu Bobârnat. Primarul Ciupilan a reacționat imediat: “Nu mă interesează, azi chiar nu vreau să intru în polemică cu dumneavoastră, nu am chef”. Bobârnat însă a vrut contrapunctul și a conchis: “Credeți-mă că nici eu nu am niciun chef”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ