spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Lista instalatorilor de panouri fotovoltaice, validată de AFM: în județul Vaslui sunt cinci variante

- Advertisement -
BANI… Bugetul total al acestei sesiuni este de aproape două miliarde de lei. Dintre acestea, peste 1,7 miliarde de lei alocate persoanelor fizice, și 17,5 milioane de lei pentru unitățile de cult.

OPȚIUNI… Persoanele fizice și unitățile de cult vor putea selecta din aplicația informatică unul dintre cei 515 instalatori validați pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul programului “Casa Verde Fotovoltaice”. Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), într-un comunicat de presă. Vasluienii vor avea la dispoziție cinci firme cu care să lucreze pentru a-și instala panourile fotovoltaice. Este vorba despre: S.C. MGU Consult S.R.L., S.C. Eldac Grup SRL, S.C. Electroinst Scînteie S.R.L., Solar Center S.R.L. și S.C. Kazinst Grup S.R.L.

Bugetul total al acestei sesiuni este de aproape două miliarde de lei. Dintre acestea, peste 1,7 miliarde de lei alocate persoanelor fizice, și 17,5 milioane de lei pentru unitățile de cult. “În acest an, acordăm o atenție deosebită zonei de eficiență energetică, Programul Casa Verde Fotovoltaice având un buget de aproape 2 miliarde de lei, dublu față de sesiunea precedentă. Ne dorim ca toți cei 87.500 de solicitanți care au aplicat anul acesta să devină prosumatori în cel mai scurt timp. Apreciez interesul deosebit manifestat pentru accesarea acestui program, din partea persoanelor fizice și a unităților de cult. Organizarea pe regiuni a fost o idee excelentă care a contribuit esențial la succesul programului. Acesta e un program care va continua și în anii următori. Să avem astfel de surse de energie verde pe cât mai multe case”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Conform ministerului de resort, în termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele și selectează în aplicație solicitanții eligibili.

AFM generează listele prin intermediul aplicației

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) generează prin intermediul aplicației listele cuprinzând proiectele solicitanților eligibili. După publicarea listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice. Pentru județul Vaslui au fos validați cinci instalatori în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Este vorba despre: S.C. MGU Consult S.R.L., S.C. Eldac Grup SRL, S.C. Electroinst Scînteie S.R.L., Solar Center S.R.L. și S.C. Kazinst Grup S.R.L.. Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului. În acest termen trebuie realizată instalația și se va obține certificatul de racordare. Selectarea de către solicitant a unui instalator validat, efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant și aprobarea de către instalator a solicitanților eligibili se pot parcurge în termen de maximum 90 de zile, începând din 6 septembrie 2023.

Înscrierea persoanelor fizice a avut loc în perioada 19 mai 2023 – 23 iunie

Înscrierea persoanelor fizice a avut loc în perioada 19 mai 2023 – 23 iunie 2023 prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul AFM, iar unitățile de cult s-au putut înscrie în program în perioada 27 – 29 iunie 2023. Finanțarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei. Cu condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 de lei. Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii. Diferența până la valoarea totală a facturii se suportă de către beneficiar din surse financiare proprii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Vă recomand firma SC ELECTROINST SCINTEIE SRL.
  E o firmă cu o echipă ambițioasă și conștiincioasă de bună credință. Face treabă de calitate și în scurt timp.
  Am fost foarte mulțumită și am păstrat o relație de respect reciproc.

 2. O firmă bună este ELECTROINST SCINTEIE SRL.
  Mi-a montat panouri fotovoltaice inclusiv priză de pământ, dosar de prosumator și aplicația soft pentru monitorizarea energiei electrice repede și fără deficiențe.
  Vă recomand să o selectați ca instalator autorizat AFM.

 3. ELECTROINST SCINTEIE SRL o firma de top consacrată în domeniu. Este o firmă ce nu se dezice calității și care respectă standardele și normele în vigoare. Are o echipă serioasă ș bine pregătită care lucrează calitativ și intr-un timp scurt.
  Eu am montat sistemul cu ea și am fost foarte mulțumită.
  Recomand!

 4. Cea mai bună și serioasă firmă este firma ELECTROINST SCINTEIE SRL. Respectă standardele și normele în vigoare, calitate cu prețuri acceptabile.
  Eu am făcut sistemul anul trecut cu această firmă și nu m-a dezamăgit, nu am avut probleme iar sistemul are un randament foarte bun.
  Apelați cu încredere!

 5. ELECTROINST SCINTEIE SRL este cea mai bine pregatită, de nota 10. Este o firmă serioasă, de cuvânt, care nu face rabat la calitate, cu prețuri mici.
  Eu am montat cu ea și sunt foarte mulțumit.
  Are echipă serioasă care lucrează foarte bine .
  Recomand cu încredere!

 6. Electroinst Scînteie SRL, cea mai tare!
  Am colaborat foarte bine cu echipa, seriozitate, promptitudine și execuție în timp record.
  Nu am avut nici o problemă cu sistemul fotovoltaic, funcționează ireproșabil.
  Recomand cu toată încrederea.

 7. Vă recomand cu încredere firma ELECTROINST SCÎNTEIE SRL, o firmă de top cu renume .
  Ca argumente vă pot spune că firma este autorizată ANRE(inclusiv personalul din execuție și nu numai din proiectare, bine pregătiți profesional ), având contract cu operatorul de distribuție(este mult mai facilă implementarea dosarului de prosumator) și care deține atestate la cel mai înalt nivel, cu un portofoliu bogat.Utilizează echipamente de cea mai înaltă calitate și cu certificate de garanție și conformitate, fiind partener Romstal.
  Eu am montat la începutul anului trecut și am fost foarte mulțumită.
  A răspuns cu brio la toate doleanțele mele. De când am montat, am uitat de factura de energie.

 8. Vasile, vezi ca sunt firme care asigura panourile, timp de 6 sau 10 ani, garanție d-au toate, iar vasluienii, pot lucra cu oricare firma din acea listă, nu doar cele cinci de care scrieți

 9. ELDAC este numărul 1.

  Seriozitate, lucrare executată impecabil cu garanție.
  Am panourile montate de un an de zile și funcționează ireproșabil.
  Eu sunt foarte mulțumit și îl recomand cu drag chiar dacă nu am putut să particip la programul Casa Verde.
  Bravo Daniel, felicitări echipei tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.