Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cei care vin din Germania nu mai intră în carantină

În prezent, 62 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

În total, nouă state și teritorii au fost eliminate de pe lista, iar printre acestea se numără Germania și Croația. Astfel, cei care revin din aceste țări nu mai sunt nevoiți să intre în carantină. Nu se mai regăsesc pe listă nici Kosovo, Bolivia, Botswana, Eswatini, French Polynesia, Liechtenstein și Malaysia. Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România Test PCR negativ la îmbarcare și carantină mai scurtă cu patru zile Cei care se întorc din cele 62 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar. Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.
Citeşte întreaga ştire: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cei care vin din Germania nu mai intră în carantină

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ