spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Lituania sfidează din nou China și anunță că deschide un birou comercial în Taiwan

- Advertisement -

Lituania își va deschide, în septembrie, propriu său birou comercial în Taiwan, a anunțat, miercuri, ministerul economiei din această țară.

Anunțul vine în condițiile unei relații tot mai apropiate a Lituaniei de Taiwan, spre nemulțumirea deschisă a Chinei, care a pornit un adevărat război comercial împotriva țării baltice în ultimele luni. „Intenţionăm să deschidem acest birou comercial la jumătatea lunii septembrie”, a declarat agenţiei franceze de presă consilierul ministrului economiei, Karolis Zemaitis, conform Agerpres.

Autorităţile lituaniene l-au numit, miercuri, pe viitorul şef al noii agenții, care se va numi „Biroul lituanian de reprezentare comercială la Taipei” şi nu în Taiwan, conform unei practici internaţionale faţă de China, care consideră insula ca făcând parte din teritoriul său. Acesta va fi Paulius Lukauskas, actual consilier al premierului lituanian. Faptul că el începe să lucreze la Taipei „va contribui nu numai la diversificarea reprezentării economice a Lituaniei în regiunea asiatică, ci şi la promovarea cooperării tehnologice”, a declarat ministrul economiei, Ausrine Armonaite într-un comunicat.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/lituania-sfideaza-din-nou-china-si-anunta-ca-deschide-un-birou-comercial-in-taiwan-2051283

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.