LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Joe Biden revine și are un avans ușor în unul dintre statele esențiale. Cursa rămâne extrem de strânsă

Alegerile prezidențiale din SUA se apropie de final, secțiile de votare s-au închis după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul. 

Joe Biden revine în Wisconsin după numărarea voturilor și conduce cu un avans ușor în fața lui Donald Trump

Candidatul democrat Joe Biden are un avans ușor în Wisconsin după numărarea unui procent important de voturi în Milwaukee, Wisconsin. Fostul vicepreședinte conduce acum la o diferență de aproximativ 11.000 de voturi. Wisconsin a numărat până acum aproximativ 89% dintre voturi. Dacă Biden reușește să câștige Wisconsin și își păstrează avantajul în statele Arizona și Nevada, atunci trebuie să câștige doar unul dintre cele trei state competitive în care rezultatul este încă neclar – Pennsylvania, Michigan sau Georgia.

UPDATE: Joe Biden a câștigat statul Hawaii. Scorul în colegiul electoral este de 224 (Biden) la 213 (Trump).

UPDATE: Numărătoarea voturilor continuă în 7 state esențiale (Arizona, Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Georgia, Carolina de Nord, Nevada) pentru ca unul dintre candidați să treacă de pragul de 270 de voturi în Colegiul Electoral. În statele Wisconsin, Michigan și Pennsylvania un număr mare de voturi prin corespondență urmează să fie numărate, campania lui Biden contând pe o victorie cu ajutorul acestora în aceste state esențiale în acest moment pentru fostul vicepreședinte. Statul Georgia a rămas, de asemenea, în joc, deși numărătoarea arată un avans de 100.000 de voturi pentru Donald Trump.

Donald Trump s-a declarat învingător înainte de numărarea tuturor voturilor

Președintele american în exercițiu s-a declarat, de la Casa Albă, învingător în alegerile prezidențiale, deși majoritatea voturilor într-o mulțime de state cruciale nu au fost numărate încă în totalitate. Numărătoarea continuă în Arizona, Nevada, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Georgia și Carolina de Nord.  Trump a declarat din nou că se „încearcă fraudarea votului”.

UPDATE: Ultimele secții de vot s-au închis în Alaska, fapt ce pune capăt zilei alegerilor în Statele Unite. Numărarea voturilor  nu s-a terminat încă, însă, iar câștigătorul urmează să fie stabilit în următoarele ore sau zile pe măsură ce voturile continuă să fie numărate în multe state competitive.

UPDATE: Donald Trump câștigă statul Montana. Scorul în colegiul electoral este de 220 (Biden) la 213 (Trump) … https://www.digi24.ro/stiri/externe/alegeri-sua-2020-americanii-isi-aleg-astazi-presedintele-pentru-urmatorii-4-ani-prezenta-depaseste-deja-toate-asteptarile-1395319
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ