LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Un adevărat război al nervilor: Toți ochii sunt pe Georgia și Pennsylvania

Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

UPDATE. În Pennsylvania, Donald Trump este cu doar 0,4 puncte procentuale în fața lui Joe Biden, adică are în față 26.319 voturi. În acest stat s-au numărat 95 la sută din sufragii. Dacă Joe Biden ar câștiga alegerile în acest stat, atunci el este viitorul președinte.

UPDATE. În Georgia, unde s-au numărat 99 la sută din voturi, procentual, Donald Trump și Joe Biden sunt la egalitate, fiecare cu câte 49,4 la sută din voturi. Practic, sunt despărțiți de doar 1.805 de voturi pe care în prezent le are în plus actualul locatar de la Casa Albă. În Georgia, ultimele care se numără sunt voturile prin corespondență. Potrivit CNN, ar mai fi de numărat circa 16.000 de voturi.

Pentru Donald Trump este crucial să câștige în Georgia, ca să-și mențină șansele de a ajunge la cele 270 de voturi reprezentantive, necesare realegerii. … https://www.digi24.ro/stiri/externe/alegeri-sua-2020-americanii-isi-aleg-astazi-presedintele-pentru-urmatorii-4-ani-prezenta-depaseste-deja-toate-asteptarile-1395319
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ