spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Liviu Dragnea: ”La TSD sunt foarte multe fete bune”. Nicolae Bănicioiu, reales preşedinte

- Advertisement -

Nicolae Bănicioiu a fost reales, în unanimitate, preşedinte ale tineretului socia-democrat. Secretarul general al PSD Liviu Dragnea i-a încurajat astăzi pe colegii săi mai tineri, susținând că că ”la TSD sunt foarte multe fete bune”, iar actualul guvern este unul de „lăutari”.

* Liviu Dragnea şi Victor PontaSursa: OCTAVIAN COCOLOŞ
* Mihai SturzuSursa: Libertatea

1 /2.

Liviu Dragnea a remarcat că, în sala în care se desfășoară Congresul TSD, printre delegaţi ”sunt foarte multe fete bune”. ”E mare lucru să ai atât de multe femei frumoase în partid. Asta spune multe despre viitorul acestui partid. Uitaţi-vă la alte partide, la care sunt fetele, în ghilimele, care conduc aceste partide”, a spus Dragnea.

Stan și Bran, de la finanțe și muncă

La Congresul TSD participă aproximativ 1.200 de de delegaţi. Aceasta este capacitatea sălii, potrivit proprietarului, Robert Negoiţă, vicepreşedintele TSD. Delegaţii au fost număraţi personal de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD. ”Am numărat şi eu. Sunteţi cam 1.100. Închipuţi-vă că, dacă număra Roberta Anastase nu mai încăpeam în sală”, şi-a început discursul Liviu Dragnea către ”cei care vor conduce această ţară”.

”Voi nu trebuie să formaţi un guvern de lăutari cum e acesta care conduce după ureche. Stan şi Bran conduc ministerul de finanţe şi ministerul muncii”, a spus Dragnea.

Năstase despre greșelile lui Băsescu: primul și al doilea mandat

Adrian Năstase a venit la Congresul TSD pentru a-i transmite lui Traian Băsescu un mesaj. De fapt, o parafrază după spusele președintelui. “Aş vrea să-i transmit un mesaj lui Traian Băsescu: Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii!”. Aceast mesaj reprezintă o urare pe care Năstase i-o întoarce lui Băsescu. Este vorba de o urare celebră. “Adriane, nici nu ştii cât de mic începi să fii”. Această vorbă Traian Băsescu i-a spus-o contracandidatului său Adrian Năstase în campania pentru prezidenţialele din 2004.

“Traian Băsescu a făcut câteva greşeli ca preşedinte. O să enumăr aici doar două: primul mandat şi al doilea mandat. Să-l ajutăm ca al doilea mandat să fie cât mai scurt. Băsescu nu o să cadă din cauza unui puci pus la cale de doi moguli. O să cadă din cauza furiei poporului”, a mai spus Năstase la Congresul TSD.

Congres „made in România”

Congresul TSD s-a desfăşurat sub sloganul ”Salvează România. Cumpără produse româneşti”. Campania a fost asumată de organizaţia de tineret a PSD. Şi preşedintele TSD Nicu Bănicioiu, dar şi secretarul general Ioana Pop, i-au îndemnat pe români să cumpere produse ”Made in Romania” pentru ”a salva locurile de muncă din fabrici”.

După Congres, 200 de tineri, în frunte cu Bănicioiu, plănuiau să meargă în parcarea de la un hipermarket al Capitalei pentru a împărţi pliante şi a îndemna cumpărătorii să achiziţioneze produse româneşti.

”Amintire cu haiduci” varianta BUG Mafia, imnul TSD

TSD își alege astăzi conducerea, într-un congres la ale cărui lucrări participă șeful PSD Victor Ponta, secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Național, Adrian Năstase, precum și alți lideri marcanți, printre care Titus Corlățean, Constantin Niță și Viorel Hrebenciuc. Acesta din urmă nu și-a găsit însă un loc la prezidiu, asistând la congres din sală.

Piesa lui Vali Sterian „Amintire cu haiduci” în varianta BUG Mafia este noul imn al TSD, lansat astăzi la congresul tinerilor social-democrați, la care participă 1.200 de delegați. TSD-iștii nu au doar un imn nou, ci și un purtător de cuvânt, solistul trupei HI-Q, Mihai Sturzu.

Îmbrăcat la costum, fără cravată, dar cu pantofi sport roșii în picioare, Mihai Sturzu de la HI-Q, care va fi purtătorul de cuvânt al TSD, se află pe scenă, la prezidiu, în rândul al doilea, primul fiind ocupat de greii PSD.

Manifestarea are loc la Rin Grand Hotel, aparținând PSD-istului Robert Negoiță, și el prezent la lucrări.

Realizările lui Băniciou: mitingul din 2007 în campania de suspendare a lui Băsescu

Congresul se anunță fără mari surprize, actualul președinte al TSD, deputatul Nicolae Bănicioiu fiind singurul candidat înscris în cursa pentru șefia organizației. Pentru „numărul 2” în TSD aspiră Ioana Pop, fina lui Victor Ponta.

Nicolae Bănicioiu preşedintele TSD şi candidat pentru un nou mandat a prezentat Raportul de activitate a organizaţiei. Printre acţiunile TSD desfăşurate sub conducerea sa, Bănicioiu a vorbit despre mitingul din 2007 în campania de suspendare a preşedintelui Băsescu “la care au participat peste 30.000 de oameni, potrivit Jandarmeriei”.

“Da, ştiu că PSD a avut dreptate încă din 2007 cu suspendarea preşedintelui chiar dacă atunci nu s-a concretizat”, a spus Bănicioiu.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.