spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

LMK pe primul loc ca numãr de olimpici

- Advertisement -

PRESTIGIOS Elevii de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui au demonstrat anul acesta scolar cã într-adevãr unitatea de învãtãmânt îsi meritã renumele. Numãrul copiilor care s-au calificat la etapele nationale ale olimpiadelor creste de la o sãptãmânã la alta, munca depusã alãturi de cadrele didactice fiind astfel încununatã de succes. În numerele trecute ale cotidianului Vremea Nouã am prezentat câtiva dintre acesti elevi exceptionali, iar astãzi continuãm sã îi promovãm pe colegii lor.

Nicoleta Pribeagu este elevã în clasa a XII-a si cu toate cã anul acesta trebuie sã sustinã examenul de Bacalaureat si admiterea la Facultatea de Medicinã a ales sã participe la Olimpiada de Religie. Îndrumatã de prof. Florin Racovitã a reusit sã se califice la etapa nationalã care va avea loc la Pitesti, judetul Arges, în perioada 6-10 aprilie. “Olimpiada de Religie nu se bazeazã nepãrat pe credintã, ci pe educatie. Trebuie depus foarte mult efort, trebuie sã perseverezi ca sã reusesti sã obtii un rezultat bun. Colegii mei ar trebui sã încerce sã dobândeascã informatii cât mai multe pentru cã astfel vor deveni mai puternici, sã aibã încredere în ei si sã se bazeze mai mult pe relatiile interumane, sã nu se mai lase influentati de mass-media”, a declarat Nicoleta. Alexandru Cihodaru este elev în clasa a X-a si va reprezenta judetul Vaslui la etapa nationalã a Olimpiadei de Istorie, care se va desfãsura în perioada 6-10 aprilie la Oradea, în judetul Bihor. Cãtãlina Alexa i-a ghidat pasii spre poteca succesului. Pe lângã istorie învatã cu plãcere la matematicã si fizicã. “Istoria este o pasiune de-a mea din copilãrie. Am participat la aceastã olimpiadã încã din clasa a VIII-a, însã acesta este cel mai bun rezultat înregistrat pânã acum. Încerc sã învãt cât mai mult, citesc în plus. Pentru a reusi trebuie sã muncesti cât mai mult cu putintã. Pe elevii care nu sunt atât de interesati de cursuri îi îndemn sã încerce mai mult pentru cã nu este atât de greu pe cât pare”, a declarat Alexandru Cihodaru.

La informaticã, LMK-ul a fost fruntea

Radu Filipescu, Zaharia Stefan, Andrei Popa, Marius Huhurez si Vlad Bujoreanu sunt elevii de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceau” care vor reprezenta judetul Vaslui la Olimpiada nationalã de Informaticã. Aceasta va avea loc în perioada 3- 8 aprilie la Târgoviste, judetul Dâmbovita- pentru elevii de liceu, si între 15-19 aprilie la Brãila- pentru elevii de gimnaziu. Profesorii care i-au îndrumat sunt Florica Ciurescu si Nicu Vlad. “Am participat si anul trecut la Olimpiada de Fizicã si m-am calificat la nationalã. Anul acesta am mers si la englezã, am luat un punctaj foarte mare, dar nu existã etapã nationalã la clasa a VII-a la acestã disciplinã”, a declarat Radu Filipescu, elev în clasa a VII-a. Stefan Zaharia este elev în clasa a IX-a. În urmã cu câtiva ani a mai obtinut o calificare nationalã, dar la o altã disciplinã, fizica, iar în clasele a VII-a si a VIII-a a ratat nationala la sutime. “Încã din copilãrie am fost atras de stiintele exacte, cum ar fi matematica si fizica, dar informatica m-a atras în mod deosebit. Colegii mei mai putin interesati de carte ar trebui sã gãseascã o disciplinã care sã îi pasioneze cu adevãrat si sã implice mult timp si energie în studierea acesteia”, a declarat Stefan. “Am ales acest obiect pentru cã îmi place, nu simt cã muncesc deoarece studiez cu foarte multã placere. M-am calificat la Olimpiada nationalã de Informaticã si anul trecut, la faza pe tarã am ocupat locul al doilea. O altã reusitã de-a mea a fost ocuparea locului I la Concursul National <<Urmasii lui Moisil>>“, a declarat Andrei Popa, elev în clasa a X-a. Colegul lui de clasã, Marius Huhurez declarã cã marea lui pasiune este, de asemenea, calculatorul. “Am ales informatica pentru cã este o pasiune, îmi place foarte tare si în unele situatii prefer sã fac o problemã decât sã mã joc. Pentru a face performantã trebuie sã muncesti foarte mult”, a declarat Marius. Vlad Bujoreanu este pasionat de Limba englezã si de ciclism. “De mic mi-a plãcut calculatorul si programarea m-a fascinat. Pentru a obtine rezultate foarte bune este nevoie de multã muncã si de putinã sclipire. Fiecare elev ar trebui sã facã ceea ce îi aduce satisfactii”, a declarat Vlad, elev în clasa a X-a.

Biologia, disciplina preferatã a elevilor de la LMK

La etapa nationalã a Olimpiadei de Biologie s-au calificat nu mai putin de patru elevi de la “Kogãlniceanu”, care vor merge la Târgu Mures, în perioada 5-10 aprilie. Pe Vlad Sîmbotin, elev în clasa a X-a, îndrumat de prof. Geanina Romascu, cotidianul Vremea Nouã vi l-a prezentat într-un numãr anterior. Acesta va reprezenta România la Olimpiada Internationalã de Stiinte a Uniunii Europene. Vlad Gabriel este pasionat de tot ce înseamnã profil real: chimie, fizicã, matematicã. “Am ales Olimpiada de Biologie pentru cã este materia mea preferatã, am simtit-o mereu ca pe un mod de a mã afirma. Pentru mine este un stil de viatã, n-as putea sã vãd viata mea fãrã biologie. Pentru viitor iau în calcul douã variante: Facultatea de Medicinã sau Facultatea de Biologie. Mã tenteazã însã mai mult cea de-a doua variantã pentru cã as vrea sã fac cercetare, chiar dacã lucrurile sunt mai nesigure. Pe colegii mei îi sfãtuiesc sã priveascã liceul cu seriozitate si sã-si dea seama cã nu învatã doar pentru note, ci pentru viitor”, a declarat Vlad. Geanina Butnariu este elevã în clasa a XI-a si a fost îndrumatã de prof. Daniela Diaconu. “M-am calificat la etapele nationale ale Olimpiadelor de Chimie si Biologie. Am ales sã merg doar la biologie. A fost o decizie grea, dar în cele din urmã am ales, nu pot sã vã spun niste motive concrete, asa am simtit. În clasa a IX-a m-am calificat la aceleasi discipline si am ales chimia”, a declarat Geanina Butnariu. Celelalte douã eleve care s-au calificat la etapa nationalã sunt: la clasa a X-a, Diana Nechita, îndrumatã de prof. Geanina Romascu, iar la clasa a XI-a Mãdãlina Tiplea, îndrumatã de prof. Daniela Diaconu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.