24 C
Vaslui
17-sept.-2021

Localitățile din județ afectate de inundații vor primi mai mulți bani la rectificarea bugetară

EVALUĂRI… Prefectul Marcel Lăudatu și subprefectul Mircea Gologan în vizită de lucru în comuna Băcești, după ce localitatea a fost măturată de ape la începutul acestei luni

SPRIJIN… Prim-ministrul Florin Cîțu le-a cerut prefecților să finalizeze rapid evaluarea pagubelor în zonele afectate de inundații în această perioadă, astfel încât la rectificarea bugetară să fie alocate resursele necesare. În ultimele săptămâni, mai multe localități din nord-vestul județului Vaslui au fost afectate de precipitațiile căzute, cele mai multe pagube fiind produse în localitățile Băcești și Todirești.

„În ședința de guvern se va aproba hotărârea cu resursele financiare, din Fondul de Intervenție, pentru reparațiile făcute de la începutul anului și până acum în urma evenimentelor meteorologice. Asta înseamnă că ar fi bine ca ceea ce se întâmplă acum să fie evaluat rapid ca să putem să alocăm resursele la rectificarea bugetară. Și aș vrea să aveți evaluările la fața locului rapid, apoi, Prefectura știe foarte bine procedura, trimiteți către Ministerul Dezvoltării evaluările ca să putem să avem la rectificarea bugetară resursele alocate pentru ceea ce se întâmplă în acest moment”, a declarat Florin Cîțu la Palatul Victoria, la videoconferința cu prefecții pe tema inundațiilor. Premierul a subliniat că a convocat videoconferința pentru a se asigura că sunt găsite soluții pentru persoanele care sunt afectate de inundații. „Vreau să mă asigur în timpul acestei videoconferințe că știm exact ce avem nevoie în plan local ca nimeni să nu sufere în perioada următoare. Și domnul Bode este de față în cadrul videoconferinței și domnul Arafat, pentru a mă asigura că deciziile vor fi implementate cât mai rapid. Noi am auzit asta și când mai discutam despre inundații, de fiecare dată, că totul este sub control, aș vrea să cântăriți foarte bine când spuneți acest lucru: totul este sub control. Să ne asigurăm că așa este pentru că am informații care vin, pe de-o parte, de la primari, pe de altă parte, de la oamenii noștri și atunci vreau să le clarificăm. Ce iese în presă, dacă nu e adevărat, să combatem imediat, dar informațiile trebuie să fie foarte clare și de aceea aș vrea să clarificăm aceste lucruri”, a afirmat Cîțu. Șeful Executivului le-a mai cerut prefecților ca în cadrul videoconferinței să precizeze care sunt nevoile din județele pe care le reprezintă și dacă mai sunt situații de maximă urgență, dacă mai sunt persoane izolate, în pericol, dacă mai există trafic rutier sau feroviar întrerupt în anumite zone.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. De ce va place sa sugeti pula la nesfarsit…???
    De ce mai trimiteti pe piata hastia asta plina de kkt…???
    Tanasuc fata de muc…cand mori…???
    Sunteti o media de kkt…intelegeti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here