1.7 C
Vaslui
28-ian.-2023

Locuitorii comunei Grivița vor avea în curând gaz metan la ușa casei!

- Advertisement -
REUȘITĂ… Primăria comunei Grivița a reușit să obțină finanțare prin programul Anghel Saligny pentru aducțiunea de gaz metan!

VIS ÎNDEPLINIT… Un pas uriaș spre binele comunității a fost obținuit de toți angajații care s-au ocupat de acest proiect, din cadrul Primăriei Grivița, după cum ne-a asigurat primarul Alina Iuliana Munteanu. Parcursul proiectului “Înființare sistem de distribuție gaze naturale în cele trei sate ale comunei Grivița” de la propunere și avizări la etapa de contractare a durat peste un an de zile. La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au fost depuse în sesiunea Decembrie 2020 – un număr de 219 proiecte din întreaga țară, dintre care mai mult de jumătate au fost respinse în etapa de evaluare administrativă. Proiectul comunei Grivițaa fost declarat “conform” în etapa administrativă, obținând într-un final Victoria: prin programul Anghel Saligny, comuna Grivița va primi finanțare în cel mai scurt timp! “Aduc mulțumiri echipei de consultanță Office Proiecte Iași prin consultant Cristi Macovei și firmei de proiecare Alrosel Project, dar mai ales colegilor din primărie care au lucrat alături de mine până la ore târzii în seară pentru depunerea acestui proiect”, a precizat primarul comunei Alina Iuliana Munteanu.

A fost o perioadă grea pentru echipa primăriei, întrucât localitățile și lucrările de investiții aflate în execuție (asfaltare străzi în localitatea Grivița) fuseseră afectate de inundații, iar o parte din colaboratorii care trebuiau să ne furnizeze informații tehnice erau plecați în concedii. Iată cum descrie, pe pagina de socializare, primarul comunei Alina Iuliana Munteanu, etapele parcurse până la realizarea marelui vis:

“Din fericire, ne-am mobilizat exemplar cu toții și am depus în timp util toate informațiile solicitate. Lunile Octombrie și Decembrie 2021 ne-au adus o Notificare prin care eram informați că am trecut în etapa de verificare tehnică-financiară și că va trebui să răspundem altor clarificări cerute de către Minister. Cu eforturi și ajutorul echipei de proiectare și de consultanță ne-am încadrat să răspundem punctual la toate solicitările. În luna februarie a.c. aveam să aflăm că din cele 219 proiecte depuse la nivel național, numai 105 proiecte au fost declarate eligibile, iar din acestea au fost notificate pentru contractare doar 105 proiecte , din care un singur proiect pe Moldova. Proiectul comunei Grivita apăruse pe lista celor 105 proiecte eligibile, obținând 58,75 puncte. Precizez că la nivelul județului Vaslui doar două proiecte au fost declarate eligibile, Grivița fiind unul dintre ele. Adresa primită în februarie a.c. era o confirmare că proiectul comunei Grivița era un proiect bun, care a îndeplinit toate cerințele din Ghidul de finanțare, dar fondurile puține alocate de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene erau deja epuizate. Speranța și șansa Comunei noastre a revenit după comunicatul făcut de către Ministerul Dezvoltării care anunța că toate cele 105 proiecte care au obținut un punctaj de peste 50 puncte și care au fost declarate eligibile vor putea fi preluate de către Ministerul Dezvoltării și finanțate prin Programul Anghel Saligny. Zilele acestea, pe 20 aprilie a.c., am făcut ultimul pas: am aprobat prin Hotărâre de Consiliul Local Cererea de Finanțare pentru proiectul de gaz al comunei Grivița și am încărcat-o în platforma Ministerului Dezvoltării în vederea semnării contractului de finanțare. De cele mai multe ori am preferat să muncesc să obținem Finanțări și abia apoi să vorbesc despre aceste proiecte. Astăzi pentru o bună comunicare cu dumneavoastră și pentru a vă dovedi cum mesajul din campanile << Continuăm să muncim>> a fost unul real, mi-am găsit puterea și timpul necesar să vorbesc despre acest proiect la care s-a muncit extrem de mult. Am implicat în acea perioadă de strângere a semnăturilor privind acceptul de branșare, toți salariații primăriei, consilierii locali și tineri voluntari. Astăzi, pot să asigur că fiecare a contribuit în felul său pentru reușita acestui important proiect”, a precizat Alina Iuliana Munteanu, primarul comunei Grivița.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Refaceti titlul, nu va avea nimeni gaze la usa casei, nu au ce cauta acolo, ori vor fi la poarta, ori vor fi in casa, dar in niciun caz la „usa casei”.

  2. ,, din care un singur proiect pe Moldova, Precizez că la nivelul județului Vaslui doar două proiecte au fost declarate eligibile, Grivița fiind unul dintre ele.” Probabil al doilea proiect din județul Vaslui nu este în Moldova, cum toți știm o bucată din județul Vaslui este în Transilvania, altfel cum ar ieși atâtea voturi pentru UDMR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.