spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Locuitorii din București și din alte 65 de orașe vor primi bilete de transport în schimbul deșeurilor

- Advertisement -

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat, vineri, pe pagina sa de Facebook lansarea campaniei „România Schimbă PET-ul cu biletul”, care se adresează locuitorilor din București și din alte 65 de orașe din toate județele țării, cu ajutorul căreia pot călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri predate, conform Agerpres.

Campania Schimbă PET-ul cu biletul are rezultate foarte bune și este un adevărat succes în rândul locuitorilor marilor orașe unde deja a fost implementată și aici mă refer la cei peste 6.000 de locuitori din Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați, Sibiu, Oradea și Baia Mare, care au colectat peste 3 000 de kg de deșeuri și au călătorit cu transportul în comun în fiecare zi de vineri. 

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, care face parte și din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi ulterior transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun”, a afirmat secretarul de stat Dan Ștefan Chiru. ..https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/locuitorii-din-bucuresti-si-din-alte-65-de-orase-2205712.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Nu mai folositi cuvinte la care nu le cunoasteti definitia. Buzau si Baia mare nu sunt orase mari. Ati copiat de la televiziuni termenul de „marile orase”. Care-s alea mari? in afara de Bucuresti care este intradevar un oras mare celelalte nu sunt orase mari conform unei statistici europene. In europa orasele mari au peste 1 mil de locuitori noi avem doar 1 Bucuresti, celelalte au sub 400.000 deci numai orase mari nu sunt..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.