23.3 C
Vaslui
28-sept.-2022

Locuri de casă pentru tinerii din municipiul Vaslui

- Advertisement -
INIȚIATIVĂ… Zona Dimitrie Cantemir ar urma să se transforme într-un cartier destinat tinerilor familiști, unde aceștia se vor putea bucura de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, plus multe alte beneficii.

SPRIJIN… Tinerii din municipiul Vaslui, cu vârste între 18 și 35 ani, pot primi terenuri din partea Consiliului Local pentru a-și construi o casă. Aceștia trebuie să îndeplinească însă o serie de condiții, cum ar fi obligația de a avea loc de muncă pe raza orașului Vaslui și să nu fi avut sau să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în Vaslui, cât și în alte localități. Astfel, zona Dimitrie Cantemir ar urma să se transforme într-un cartier destinat tinerilor familiști, unde aceștia se vor putea bucura de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, plus multe alte beneficii.

Proiectul de hotătâre aparține primarului Vasile Pavăl, care astfel speră să vină în sprijinul celor care doresc să se stabilească în municipiul Vaslui. „Ne gândim la tinerii vasluieni și încercăm să găsim în permanență soluții la problemele acestora. Venim în întâmpinarea vasluienilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care doresc să își construiască o locuință și aprobăm repartizarea cu titlu gratuit de terenuri din domeniul privat al municipiului Vaslui. De asemenea, propunem ca viitorul cartier, fiind destinat tinerilor familiști, să cuprindă parcuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și spații verzi. Așadar, în conformitate cu prevederile legale privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, Consiliul Local al Municipiului Vaslui va vota, în cadrul ședinței ordinare de joi, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal pentru „Parcelare și dezvoltare zonă de locuințe individuale, str. Dimitrie Cantemir”, au comunicat consilierii locali PSD, prin intermediul rețelelor de socializare.

Lista condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să solicite teren

Vasluienii interesați își vor depune dosarele de solicitare a terenurilor la sediul Primăriei Municipiului Vaslui, la Registratură. Vor fi considerate eligibile solicitările persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele conditii, potrivit Regulamentului: solicitantul să aibă o singură cerere depusă, în nume propriu sau împreună cu soțul/soția; solicitantul să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniți) și 35 ani (neîmpliniți) la data depunerii solicitării; solicitantul să aibă cetățenie română si domiciliul în municipiul Vaslui; solicitantul să îsi desfășoare activitatea profesională în raza administrativ teritorială a Municipiului Vaslui, cu contract de muncă; solicitantul și soțul/soția, după caz, să nu fi avut sau să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în Vaslui, cât si în alte localități. „Atribuirea loturilor se va face prin initiațiva Primarului Municipiului Vaslui și cu aprobarea Consiliului Local, în funcție de punctajul obținut de solicitant, în baza criteriilor stabilite, în ordinea descrescătoare conform listei de priorităti, în funcție de opțiune și in limita loturilor disponibile. Consiliul local va aproba, prin hotărâre inițiată de Primarul Municipiului Vaslui, atribuirea loturilor de teren disponibile, solicitanților ce au confirmat criteriile prevăzute la art.9 alin.1”, se arată în Regulamentul privind regimul atribuirii în folosintă gratuită, la cerere, tinerilor cu vârste între 18 si 35 ani.

Ce se întâmplă dacă beneficiarii nu respectă Regulamentul?

Hotărârea de atribuire va fi pusă în aplicare printr-un contract de comodat între beneficiar si primar, mandatat de CL. „De la data semnării contractului de comodat are loc transferul dreptului de folosință si asumarea drepturilor și obligațiilor convenite de părți. La data stabilită de reprezentanții Primăriei Municipiului Vaslui, părțile semnatare ale contractului de comodat sau reprezentanții acestora, vor proceda la predarea-primirea terenului destinat construirii, prin identificarea, trasarea și materializarea în teren cu țăruși a limitelor încheindu-se un proces-verbal de predare-primire. Beneficiarii care nu respectă prevederile prezentului regulament, vor fi sanctionați astfel: retragerea parcelei atribuite în cazul în care beneficiarul nu semnează contractul în termen de 30 de zile de la data primirii invitatiilor pentru semnarea documentelor; pentru neînceperea construirii locuintei în termen de 1 an de la data atribuirii prin proces verbal de predare primire, se revocă Hotărârea de atribuire a terenului si se reziliază contractul; pentru ocupare abuzivă si pentru efectuarea de lucrări neautorizate, se dispune desfiintarea tuturor amenajărilor efectuate pe cale administrativă, fără sesizarea organelor judecătoresti, urmând ca toate cheltuielile ocazionate de această desfiintare să fie suportate de către beneficiarul lotului”, se mai arată în Regulament.

După finalizarea casei, beneficiarii terenurilor vor avea posibilitatea de a le cumpăra

Atentie, însă, cei care vor primi terenuri din domeniul privat al Municipiului Vaslui sunt obligati ca în termen de un an de la data preluării terenului să înceapă lucrările de construire a locuintei. „Beneficiarilor terenurilor din domeniul privat al Municipiului Vaslui li se retrage dreptul de folosintă gratuită, ca urmare a nefinalizării constructiilor, în termen de 5 ani de la data semnării procesului verbal de predare-primire a terenului. După finalizarea construirii locuintei, Consiliul Local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuintei, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv. Pretul de vânzare se stabileste prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat ANEVAR si aprobată de Consiliul Local”, mai precizează Regulamentul privind regimul atribuirii în folosintă gratuită, la cerere, tinerilor cu vârste între 18 si 35 ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Ce animale sunteti….cum de părinții noștri au primit casa, servici, butelie etc. absolut toti si acum faceti discriminare…..sa va ia dracu de rămășițe comuniste si sa va duca la cimitir.Faceti voi reguli noi de 32 de ani de la Revolutie.Gunoaielor.Sa ma cac în gura voastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.