spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Lot refãcut dupã scandalul cu bâte si sãbii: 11 tigani sunt dupã gratii, printre ei si cei doi cu nume sonore: Gigi Becali si Adrian Porumboiu!

- Advertisement -

LE-A DAT LA TEMELIE… Procurorul de caz, de la Parchetul Bârlad, a reusit sã trimitã în fata instantei încã cinci personaje din rândul clanurilor care terorizeazã orasul Murgeni. Astfel, pentru scandalul din 25 iulie, iscat de la un telefon furat, când s-a ajuns la înjunghieri si scandal “colectiv” cu bâte si sãbii, 11 tigani sunt acum în arest preventiv! Sase au primit mandatul de arestare pe 27 iulie, iar cinci, dupã ce procurorul bârlãdean a finalizat ancheta împreunã cu politistii din Murgeni. Cei cinci noi arestati preventiv sunt: Stefan Mihãitã zis Zabar, Stefan Adrian Porumboiu, Tãnase Nãsturel zis Sosoi, Tãnase Sorinel zis Valicã si Stefan Ion zis Vesteai. Vã reamintim cã politistii din orasul Murgeni au fost pusi pe jar de o bãtaie între douã familii de rromi, izbucnitã în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, 24/25 iulie. Un tânãr de 20 de ani, Ferdinand S., a ajuns pe 24 iulie, ziua, la Clinica de Chirurgie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iasi, cu pmeumotorax prin înjunghiere, iar pentru a fi rãzbunat, familia sa a pornit „vendetta”.

În cursul zilei de 17 august, în urma probatoriului administrat în cauzã, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au dispus mãsura retinerii, pentru 24 de ore, fatã de cinci bãrbati, cu vârste cuprinse între 16 si 52 de ani, toti din orasul Murgeni, judetul Vaslui. În aceeasi cauzã, au fost puse în aplicare 5 mandate de perchezitie domiciliarã (toate în orasul Murgeni) si 8 mandate de aducere. În cursul zilei de ieri, 18 august a.c., persoanele retinute au fost prezentate Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea dispunerii unor mãsuri preventive. Judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad a decis ca toti cei cinci, si anume Stefan Mihãitã zis Zabar, Stefan Adrian Porumboiu, Tãnase Nãsturel zis Sosoi, Tãnase Sorinel zis Valicã si Stefan Ion zis Vesteai sã primeascã mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile, pentru sãvârsirea infractiunilor de tulburare a linistii si ordinii publice si încãierare.

De la ce s-au încãierat clanurile Tãnase si Stefan

Cauza izbucnirii scandalului este una … clasicã: Renzo S. i-a sustras în luna iulie telefonul lui Ferdinand S. Pãgubitul, când a vãzut cã prietenul Renzo S. l-a furat, a mers, pe 24 iulie, la acesta acasã, i-a cerut socotealã si, ca sã fie mai „convingãtor”, l-a luat si la bãtaie. Renzo s-a apãrat si l-a înjunghiat „bãrbãteste” în spate pe Ferdinand, care a cãzut secerat la pãmânt! A fost transportat cu ambulanta la spitalul din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu „preumotorax prin înjunghiere”, fiind transferat la Clinica de Chirurgie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iasi. În urma sa, familia lui Ferdinand, tatãl Augustin si rudele apropiate, au luat decizia sã-l pedepseascã pe Renzo S. si s-au dus peste acesta acasã. De aici a iesit o încãierare tigãneascã, care s-a lãsat cu înjunghierea lui Renzo S., de 22 de ani, care a ajuns si el la spitalul din Bârlad, pe 25 iulie, unde a fost diagnosticat cu „plagã înjunghiatã regiunea lombarã”.

„Pacientul de 20 de ani, din Murgeni, adus pe data de 24 iulie, a fost transferat la Iasi, la clinica de chirurgie, având un pneumotorax prin înjunghiere, iar cel de al doilea pacient, de 22 de ani, tot din Murgeni, a ajuns pe data de 25 iulie la spital la CPU, fiind diagnosticat cu plagã înjunghiatã regiunea lombarã, a fost tratat si externat”, a precizat medicul Oana Balbuzan, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

Gigi Becali si Adrian Porumboiu sunt împreunã în arest preventiv!

Oamenii legii, exasperati de nenumãratele conflicte din Murgeni, nu au mai stat pe gânduri si i-au pedepsit exemplar cu arest preventiv pe verii “Gigi Becali“ si “Adrian Porumboiu“, ambii din familia Stefan, participanti directi la bãtaia cauzatã de un banal furt al unui telefon mobil. O parte dintre combatanti au fost retinuti, împreunã cu cei doi veri care poartã nume celebre, precum Gigi Becali sau Adrian Porumboiu. În fata instantei bârlãdene, procurorul de caz a prezentat cu propunerea luãrii mãsurii arestãrii preventive, patru bãrbati, din orasul Murgeni, cu vârste între 16 si 38 de ani, bãnuiti de comiterea infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente, distrugere, amenintare si violare de domiciliu. Este vorba despre cei implicati în scandalul din 25 iulie a.c., când pe o stradã din orasul Murgeni a fost din nou mãcel, soldat cu doi înjunghiati si multã tensiune. S-a luat mãsura retinerii a patru bãrbati, pe o perioadã de 24 de ore, iar în cursul zilei de 27 iulie, acestia au fost prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivã. Doi dintre ei, cu vârstele de 18, respectiv 44 de ani, au primit control judiciar pentru 60 de zile, iar ceilalti doi, minorul Stefan Gigi-Becali, de 16 ani, si Siminoc-Siminoc Ionut, au primit mandatele de arestare preventivã. Acum lui Gigi – Becali i s-a alãturat în arest, pentru 30 de zile, si Adrian Porumboiu. În total, 11 tigani din Murgeni si Zorleni sunt în arest preventiv. Se poate spune, asa cum le place celor de etnie rromã, cã procurorul bârlãdean “le-a dat la temelie”. În sfârsit!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. La pusc…. facultate toți cio…
    oamenii care produc necazuri…sa stea…studieze până face Catu un copil …sau Iohannis….Apoi sa de-a cu DTT pe străzi și să are tot cartierul ăla rău fama….atins de acte nesociale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.