2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Lotul celor opt traficanți de de droguri de la Bârlad, arestați în luna septembrie, tot mai subțire

- Advertisement -
DECIZIE… Zilele trecute, magistrații Curții de Apel Iași au decis punerea în libertate a încă doi traficanți din lotul celor opt.

LIBERI… După ce, în luna octombrie, Alin Mădălin Cerbu, unul dintre traficanții arestați de procurorii DIICOT, în luna septembrie, a fost pus în arest la domiciliu, a venit rândul altor doi traficanți, Denis Iftene și Octavian Androni, să se bucure de libertate. Magistrații Curții de Apel Iași au decis înlocuirea măsurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile. În schimb, ceilalți cinci inculpapți au rămas în arest preventiv. Cei trei fac parte din lotul traficanților acuzați de constituirea unui grup infracțional și trafic de droguri de risc și mare risc. Inculpații, șase bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 19 și 72 de ani, sunt cercetați acum de către procurorii DIICOT, BT Vaslui.

La o lună după ce 8 persoane, acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc, au ajuns după gratii, magistrații au decis deja punerea în libertate a unuia dintre ei. Astfel, Alin Mădălin Cerbu se poate bucura de o măsură mai ușoară privativă de libertate atât timp cât va respecta obligațiile ce-i revin. Zilele trecute, magistrații Curții de Apel au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru alți doi. Astfel, Denis Iftene și Octavian Androni pot bucura și ei de libertate. În schimb, ceilalți cinci inculpați din dosar mai au de așteptat și rămân în arest preventiv. Lotul celor 8 a ajuns în atenția procurorilor DIICOT în luna septembrie când organele de cercetare penală au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Bârlad și Vaslui, fiind identificate și ridicate 97 grame de canabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 12.590 lei si alte bunuri cu valoare probatorie. În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, inculpații au constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde canabis și produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori din județul Vaslui. „La data de 16 septembrie, polițiștii Serviciului Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o acțiune operativă și au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bârlad și unul în municipiul Vaslui. Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele cercetate ar fi constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive și cannabis, către consumatori din judetul Vaslui. De asemena, un bărbat de 35 de ani ar fi comercializat, începând cu luna ianuarie, droguri de risc și mare risc (cannabis, ecstasy, amfetamină și cocaină) consumatorilor din municipiul Bârlad. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 97 grame de cannabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 7 cartele sim și 12.590 de lei, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale”, au transmis, la acea vreme, autoritățile vasluiene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.