spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Lotul politistilor huseni care-si notau spaga în carnetel scapã de arestul preventiv

- Advertisement -

DECIZIE…Ultima înfãtisare a lotului politistilor huseni, acuzati de fapte de coruptie în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti s-a dovedit cu noroc. Magistratii au decis ca toti politistii sã scape de mãsurile privative de libertate si sã fie cercetati sub control judiciar. În schimb, acestia au fost obligati sã respecte o serie de obligatii. Politistii huseni, cei mai multi abia intrati în profesie, au ajuns în fata anchetatorilor dupã ce au fost acuzati de fapte inimaginabile pentru un om al legii: luare de mitã, abuz în serviciu si constituirea unui grup infractional organizat. Acestia opreau în trafic soferi pe ruta Husi-Albita si le cereau mitã dupã ce îi obligau sã încalce prevederile legislatiei rutiere. Au fost demascati de un sofer nemultumit. Chemati la audieri, unii dintre ei au reusit sã usureze munca anchetatorilor dupã ce, la perchezitii, a fost descoperit un carnetel în care erau notate sumele primite drept mitã, data la care a fost primitã si numele celui care a oferit-o.

În noiembrie anul trecut, toatã suflarea Husului afla, cu stupoare, de descinderile procurorilor DGA, la sediul politiei orasului dintre vii. La acea datã, 8 politisti au fost ridicati si dusi la audieri, dar unul dintre ei a decis sã colaboreze cu anchetatorii astfel cã, în arest preventiv, au ajuns doar 7 subofiteri de politie, unii dintre ei abia angajati. Dar iatã cã norocul le-a surâs într-un final si lotul politistilor corupti scapã de mãsurile privative de libertate si se pot bucura de libertatea oferitã de controlul judiciar. Decizia este definitivã. În plus, acestia au de respectat o serie de obligatii. Astfel, politistii au obligatia de a nu depãsi raza teritorialã a municipiului Husi fãrã încuviintarea prealabilã a organelor judiciare, sã nu se apropie de ceilalti inculpati, de martorii care au fost sau urmeazã sã fie audiati si sã nu mai exercite profesia. Politistii au dat deoparte menirea lor si au ales sã gãseascã în trafic soferi care sã le ofere mitã pentru a scãpa de amenzi. Grupul acesta se închegase bine, iar membrii sãi nici nu bãnuiau cã ar putea sã le dea cineva de urma actiunilor, de vreme ce ei credeau cã dacã vizau mai mult soferi strãini, acestia vor iesi din tarã, pãstrând secretul. Prinseserã atâta îndrãznealã, încât chiar si atunci când erau în timpul liber, îmbrãcau haina Politiei, luau autospecialele si ieseau la drumul mare, la „prãdat” soferii. Complicii cu masinile lor circulau ostentativ pe drumul dintre Husi si vama Albita, punând în mod provocator la încercare rãbdarea conducãtorilor auto, care, multi dintre ei au niste timp de respectat în activitatea lor. Cum încercau depãsirea vehiculelor puse drept capcanã în trafic, cum erau opriti, dar nu pentru a se aplica prevederile Codului Rutier, ci pentru a se începe negocierea apringã a mitei, fãcutã sub amenintarea permisului confiscat pe loc. Chiar dacã nu au recunoscut comiterea faptelor, munca anchetatorilor a fost usuratã dupã ce, la perchizitiile domiciliare, pe lângã sume de bani, a fost descoperit si un carnetel în care erau notate, constiincios, mitele primite de la soferi, data la care acestea au fost primite si cine erau soferii darnici. De asemenea, în acelasi carnetel erau notati si soferii care nu plãteau întreaga sumã cerutã drept mitã si cât mai aveau de dat. Mai mult, într-unul din cazuri, politistii au asteptat ca victima sa sã meargã la bancomat pentru a scoate banii pe motiv cã nu avea atâtia bani în portofel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Alexandru Croitoru așa zis ziarist ești plătit la articol? Trebuie sa faci umplutura? La virgula e același de acum câteva săptămâni. Ești varza prietene iar acum de supărare vai șterge comentariile toate cum faceți de obicei când nu va lăuda. Crezi că m-ai prezintă interes pentru cineva? S-a demonstrat că sunt infractori, punct. Daca ai ști să faci o investigație jurnalistică ai relata despre un pedofil travestit în polițist care se afla in poliție și care este menținut în poziție de șef manarind plângerea. Așa e nu știi de unde sa incepi că nu te pricepi ? E mult de munca și e m-ai ușor să copii articole? Te îndrumă. Mergi la arhiva parchetului și vei găsi dosarul omorât prin clasare a lui Georgel cel bolnăvior tot anul 2023. Stai liniștit faptele exista dar au acoperit pedofilul că nu dădea bine pentru sistem. Paradox el conduce un birou in poliție in loc sa sa afle în registrul național al agresorilor sexuali. Spor la șters comentariile.

  2. Știam de acum 3 săptămâni….te repeți că papagalul…ceva nou ai sau reiei această știre din 2 in 2 săptămâni…copy paste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.