spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Lotul polițiștilor hușeni care-și notau șpaga în carnețel scapă de arestul preventiv

- Advertisement -
După luni de aștepări, lotul polițiștilor corupți de la Huși scapă sub control judiciar

DECIZIE… Ultima înfățișare a lotului polițiștilor hușeni, acuzați de fapte de corupție în fața judecătorilor de drepturi și libertăți s-a dovedit cu noroc. Magistrații au decis ca toți polițiștii să scape de măsurile privative de libertate și să fie cercetați sub control judiciar. În schimb, aceștia au fost obligați să respecte o serie de obligații. Polițiștii hușeni, cei mai mulți abia intrați în profesie, au ajuns în fața anchetatorilor după ce au fost acuzați de fapte inimaginabile pentru un om al legii: luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. Aceștia opreau în trafic șoferi pe ruta Huși-Albița și le cereau mită după ce îi obligau să încalce prevederile legislației rutiere. Au fost demascați de un șofer nemulțumit. Chemați la audieri, unii dintre ei au reușit să ușureze munca anchetatorilor după ce, la percheziții, a fost descoperit un carnețel în care erau notate sumele primite drept mită, data la care a fost primită și numele celui care a oferit-o.

În noiembrie anul trecut, toată suflarea Hușului afla, cu stupoare, de descinderile procurorilor DGA, la sediul poliției orașului dintre vii. La acea dată, 8 polițiști au fost ridicați și duși la audieri, dar unul dintre ei a decis să colaboreze cu anchetatorii astfel că, în arest preventiv, au ajuns doar 7 subofițeri de poliție, unii dintre ei abia angajați. Dar iată că norocul le-a surâs într-un final și lotul polițiștilor corupți scapă de măsurile privative de libertate și se pot bucura de libertatea oferită de controlul judiciar. Decizia este definitivă. În plus, aceștia au de respectat o serie de obligații. Astfel, polițiștii au obligația de a nu depăși raza teritorială a municipiului Huși fără încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu se apropie de ceilalți inculpați, de martorii care au fost sau urmează să fie audiați și să nu mai exercite profesia. Polițiștii au dat deoparte menirea lor și au ales să găsească în trafic șoferi care să le ofere mită pentru a scăpa de amenzi. Grupul acesta se închegase bine, iar membrii săi nici nu bănuiau că ar putea să le dea cineva de urma acțiunilor, de vreme ce ei credeau că dacă vizau mai mult șoferi străini, aceștia vor ieși din țară, păstrând secretul. Prinseseră atâta îndrăzneală, încât chiar și atunci când erau în timpul liber, îmbrăcau haina Poliției, luau autospecialele și ieșeau la drumul mare, la „prădat” șoferii. Complicii cu mașinile lor circulau ostentativ pe drumul dintre Huși și vama Albița, punând în mod provocator la încercare răbdarea conducătorilor auto, care, mulți dintre ei au niște timp de respectat în activitatea lor. Cum încercau depășirea vehiculelor puse drept capcană în trafic, cum erau opriți, dar nu pentru a se aplica prevederile Codului Rutier, ci pentru a se începe negocierea apringă a mitei, făcută sub amenințarea permisului confiscat pe loc. Chiar dacă nu au recunoscut comiterea faptelor, munca anchetatorilor a fost ușurată după ce, la perchizițiile domiciliare, pe lângă sume de bani, a fost descoperit și un carnețel în care erau notate, conștiincios, mitele primite de la șoferi, data la care acestea au fost primite și cine erau șoferii darnici. De asemenea, în același carnețel erau notați și șoferii care nu plăteau întreaga sumă cerută drept mită și cât mai aveau de dat. Mai mult, într-unul din cazuri, polițiștii au așteptat ca victima sa să meargă la bancomat pentru a scoate banii pe motiv că nu avea atâția bani în portofel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Mi.a placut remarca unuia de pe aici : acesti copii :))))
    Pai acesti copii erau de fapt pradatori . Golani. In uniforma. As fi inteles sa fi fost politisti in Mozambic…nu intr.o tara civilizata..membra UE. As fi inteles daca ar fi avut salariul minim pe economie…daca si.ar fi platit concediile din banii lor…daca ni s.ar pensiona la 50 de ani….daca…..

  2. :)))) Evident ca asta urma :))) Acesti talhari la drumul mare….ca practic asta au facut….in loc sa fie impachetati si bagati la zdup pentru un an macar….ii vom vedea in piscina toata vara. Nu m.ar mira ca statul sa le plateasca si salariile retroactiv :))) Only in Romania

    • Doar nu era prost IOVU sa isi dea prietenii in gat aia cu vile,astia au fost scolarizati de sacalii vechi de la circulatie Cei cu vechime la circulatie verificatii sa vedeti de unde au avut bani sa isi faca atatea vile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.